Anmeldelse: Hjemme Alene (1990)

Det er vel mange barn som av og til ønsker at familien og foreldrene blei borte (i fall for en liten stund). Det er dette som skjer når familien McCallister skal på juleferie.

På avreisedagen er de voksne litt småstressa og under tellinga blir nabogutten forvekslet med Kevin. Denne ‘tellefeilen’ blir ikke oppdaget før familien sitter på flyet til Paris. Hjemme våkner Kevin til et tomt hus.

Harry og Marv er to klossete innbrudstyver som også prøver seg på huset til familien McCallister. Men Kevin har planene klare.

Hjemme Alene er en hyggelig familie film og er det store gjennombruddet for Macaulay Culkin som barnestjerne. Han gjør en god rolle som den svært så beslutningsdyktige, men forlatte Kevin.

Det er mye slapstick humor og gladvold i filmen. Men det er vel det som skal til for at filmen skal fungere. Jeg ser i alle fall Hjemme Alene i juletida hvert år.

Utgitt: 1990. Land: USA. Sjanger: Komedie. Regi: Chris Columbus. Produsent & manus: John Hughes. Musikk: John Williams. Skuepillere: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, John Heard, Roberts Blossom, Catherine O’Hara, Angela Goethals, Devin Ratray, Gerry Bamman, Hillary Wolf.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.