Pokémon er 15 år

Det er i Japan det skjer. I 1996 dukket noen små dyr på Game Boy. Disse Pocket Monsters blei senere kjent som Pokémon, da spillene kom til USA og Europe noen år senere.

Søndag 27. februar fyller Pokémon 15 år.

I Pokémon kontrollerer spilleren hovedkarakteren fra et fugleperspektiv i en fiktive del av Kanto på jakt etter å mestre Pokémon kampene. Målet er å bli region mester ved å slå de fire beste Pokémon trenerne i landet, the Elite Four. Man trener altså sin egen Pokémon og blir utfordret av andre Pokémon trenere i spillet.

Et annet mål er å få en komplett Pokédex. Dette er et lekskion som kan inneholde 151 Pokémon om man klarer å samle alle.

Men for å få tak i alle 151, må man spille både Pokémon Red og Pokémon Blue. Den 151. Pokémon (Mew) var bare tilgjengelig gjennom spesielle Nintendo tilstelninger og ved bruk av Pokémon Stadium på Nintendo 64. Det skal riktig nok være mulig å ‘jukse’ seg til denne Pokémon på grunn av en feil i spillet.

De to første Pokémon spillene, Pokémon Red og Pokémon Green, kom ut i Japan 27. februar 1996. Senere samme år kom Pokémon Blue ut i Japan, men kun på postordre. Dette spillet hadde oppdatert grafikk og ny dialog. Det er Blue som er utgangspunktet for Pokémon Red og Pokémon Blue som kom ut i USA i september 1998 og i Europa mai 1999. På grunn av dårlig kildekode i den japanske versjonen av Pokémon, var det ikke bare å forandre den japanske teksten til engelsk. Spillet måtte programmeres på nytt og tok som sagt utgangspunkt i Pokémon Blue.

De orginale japanske Pokémon Red og Green blei derfor ekslusive for Japan og inneholder også Pokémon som ikke finnes i Red og Blue som resten av verden fikk.

I tillegg til den japanske Blue kom det en ny remake i form av Pokémon Yellow. Her er den grafiske tilnærming til anime-serien om Pokémon. Spillet utnytter også de grafiske egenskapene til Game Boy Color.

Pokémon blei raskt big business og den mest kjente Pokémon, Picachu, har i et 10-år og vel så det preget alt fra t-skjorter, matbokser, drikkeflasker og det som tenkes kan. I tillegg dukket det raskt opp en anime-serie og det er blitt laget flere Pokémon-filmer.

Suksessen til Pokémon har vært stor. Det har kommet mange oppfølgere i løpet av disse 15 årene til de ulike spillmaskinene fra Nintendo. Men Pokémon-spillene har hatt de håndholdte konsollene som sin primærplatform.

Pokémon Black and White som kommer til Europa 4. mars er nok ikke det siste spillet i Pokémon-serien.

Kilde: Wikipedia – Pokémon Red and Blue og Pokémon (video game series). Bildene er også hentet fra disse sidene.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: