Twitter er fem år

Det er en evighet siden i internettår. Men for fem år siden, nærmere bestemt 21. mars 2006, blei den første kvitringa – tweet – sendt på Twitter.

Jeg fikk min første Twitter-konto (på engelsk) i april 2008, så jeg har snart brukt Twitter i tre år. Det vil si, det første halvåret viste jeg ikke helt hva jeg skulle bruke Twitter til. La til tilfeldige personer og prøvde å skjønne hva som var greia.

Men så begynte jeg å finne ut hva Twitter kunne brukes til og opprettet en ny konto, @frankeivind, for tvitring på norsk. Jeg begynte å følge noen norske politikere (et stortingsvalg nærmet seg), norske nettsteder, noen artister og litt tilfeldige personer. Og føler jeg har et greit utvalg vettuge personer som jeg nå følger.

Jeg bruker Twitter til å få nyheter, tips, som et forum for spørsmål og undring, hjelpe andre.

Twitter er også nyttig ved TV-titting. Programmer som Bergensbanen – minutt for minutt og den kommende #Hurtigruten er perfekt for Twitter. Store TV-begivenheter som fotball-VM, OL og ski-VM blir også beriket ved bruk av Twitter.

Microbloggingstjenesten Twitter har så absolutt funnet sin plass i Internettuniverset.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.