Ny oppdatering til Grundig DTR 8860 VOD (mai 2011)

Det har tatt en halv evighet, men natt til 4. mai (og i dagene etter for noen) kom den etterlengtede programoppdateringa til Grundig DTR 8860 VOD. Ny versjon er 918.396.

Det var i mai 2010 RiksTV pushet en beta-versjon til Grundig sin PVR for å få testet VOD-tjenesten og serieopptak. Uheldigvis for alle i Oslo-området som fikk denne ufrivillige beta-testinga, virket ikke serieopptaket som det skulle. I tillegg var det en rekke andre feil også. Da oppgraderinga kom til hele landet i desember, var ingenting fikset. Dermed fikk hele landet de sammefeilene som brukere på Østlandet hadde hatt i et halvt år. Ved å ta en titt på AVForum.no ser man at det er mange som har slitt med problemene.

Jeg har testet Grundigs PVR en del i en ukes tid nå, og er rimelig fornøyd med oppdateringa. Har riktig nok lest at det fremdeles er folk som opplever feil, og det er synd.

Under ser du lista over feil som jeg blogget om i desember 2010:

 • Hver gang jeg slår på dekoderen blir det rapportert om at min TV ikke er HDCP-kompatibel. Det er den.
 • Jeg får ofte beskjed om at det skjer to parallelle opptak selv om dette ikke er tilfelle. Det kan være flere timer mellom de to opptakene det referes til, eller på forskjellige dager.
 • Det dukker fra tid til annen opp programmer i opptakslisten med “Ukjent” som opptaksdato.
 • Når jeg skal stille inn fra NRK (spesielt) via EPG for et program som går samme dag som jeg stiller inn, blir opptaket i så og si alle tilfeller stilt inn for reprisen som går om flere dager.
 • Dekoderen er fremdeles treg ved kanalskifte. Opp til 10 sekunder for å skifte en kanal er lenge. Dessuten er det tregt når man skal navigere seg i menyene.

Jeg har opplevd meldinga om at min TV ikke er HDCP-kompatibel noen ganger. Uten at jeg har fått sjekket det så nøye, tror jeg de fleste gangene har vært når jeg har skiftet fra PS3 til Grundig PVR på HDTV’en.

Under tiden jeg har testet, har jeg ikke fått rapport om to parallelle opptak som ikke har vært parallelle.

Det har bare vært et tilfelle av “Ukjent“, men det var rett etter at jeg hadde stilt inn et program med EPG. Hadde opptakslista oppe i et halvt minuttstid og da hadde den oppdatert seg til programmet jeg skulle ta opp.

Opptak med EPG og serieopptak har fungert uten noen som helst problemer. Alt jeg har stilt inn er blitt tatt opp på tidspunktet det skulle. Har gjort mange serieopptak også for testen sin skyld, ingen problemer. Det skal sies at den ved serieopptak også tar opp alle repriser. Dermed har jeg for eksempel fått med meg tre repriseopptak av Walking Dead på Fox Crime. Om opptak av reprisene skyldes PVR eller meta-info i EPG vet jeg ikke, men vil tro det kunne gjøres noe med infoen kanalene sender med EPG. Uansett, så går det jo an å slette reprise opptakene.

Jeg synes fremdeles det kan gå tregt ved kanalskifte og navigering. Har egentlig ikke opplevd noen forbedring her.

VOD-tjenesten Alltid Underholdning abonnerer jeg ikke på, så denne vet jeg ikke noe om.

Dette er mine erfaringer med den nye programvaren til Grundig DTR 8860 VOD. Alt i alt er jeg fornøyd, selv om det fremdeles er rom for forbedringer. For meg er det viktigste at opptak ved bruk av EPG og serieopptak ser ut til å fungere som det skal.

Skriv gjerne en kommentar om dine erfaringer med den nye programvaren.

7 thoughts on “Ny oppdatering til Grundig DTR 8860 VOD (mai 2011)

 • 23/05/2011 at 01:19
  Permalink

  Fredag 20. mai var informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth i RiksTV på nettmøte hos audiovisuelt.no. Har svarte veldig grundig på spørsmålet mitt om alle probleme som er vært med programvaren til Grundig 8860. Han sa også at det kommer flere HD-kanaler hos RiksTV.

  Svar på alt Gjelseth blei spurt om, kan leses på audiovisuelt.no.

  Reply
 • 23/05/2011 at 16:39
  Permalink

  Grei info du har her.
  Du skriver nederst på siden din: Svar på alt Gjelseth blei spurt om …
  Det stemmer nok ikke. Jeg sendte inn 4 vel begrunnede spørsmål, tydelig formulert, ingen av dem ble besvart, hverken direkte eller indirekte. Det var således flere ting som ikke fikk komme til overflaten her!
  Så vi som fortsatt sliter med 8860 får bare vente på at Canal Digital lanserer sin TIVO boks.

  Reply
 • 23/05/2011 at 16:41
  Permalink

  Beklager … ser at det er Rundholdt og ikke du som har skrevet dette. Min kommentar gjelder uansett i sak.

  Reply
  • 23/05/2011 at 16:43
   Permalink

   … og nå ser jeg at do og Rundholdt er en og samme person…
   Da hopper jeg like gjerne ut av vinduet nå med en gang.

   Reply
 • Pingback: Bloggåret 2011 | Frank Eivinds verden

 • 09/08/2012 at 11:08
  Permalink

  Mine opptak er fortsatt ikke garantert, fortsatt treig, hdcp feil etc. Gir opp :p

  Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.