Anmeldelse: Pirates of the Caribbean – On Stranger Tides (2011)

Jack Sparrow er ikke helt som andre sjørøvere. Men han tar i alle fall godt vare på sine venner. Innledningsvis redder han sin venn Joshamee Gibbs var å bli hengt, selv om fluktforsøket ikke blir helt som det var tenkt.

Jack Sparrow ender opp hos King George II som vil ha ham med på en ekspedisjon på jakt etter ungdomskilden. En enkel oppgave skulle man tro, hadde det ikke vært for at mannen som mistet Jacks skip Black Parl, Hector Barbossa, skal være med. I tillegg dukker den gamle flammen Angelica opp, noe som ikke gjør det hele enklere.

Pirates of the Caribbean – On Stranger Tides starter veldig bra. Men filmen blir fort litt langdratt slik også At World’s End var. En spilletid på rundt 1 time og 30 minutter hadde gjort seg bedre.

Som vanlig er Johnny Depp god i rollen som Jack Sparrow, så også i den fjerde Pirates of the Caribbean-filmen. Jeg synes denne figuren passer Depp veldig godt. Men jeg synes filmen er litt for alvor. Den mangler det glimet i øyet og humoren den første filmen var full av. Savner Knoll & Tott, eller Pintel og Ragetti. Jeg synes de tilførte de første Pirates of the Caribbean-filmene mye humor.

Jeg så filmen i 3D. Den ekstra dimmensjonen gir flere av scenene dybde, men ikke noe ekstra ordinært. Kan like godt sees i 2D.

Alt i alt er Pirates of the Caribbean – On Stranger Tides en midt på treet film. Synes du den forrige filmen var langdryg og kjedelig, kan du greit styre unna denne filmen. Men så er det jo gøy å se Johnny Depp i Jack Sparrow sin skikkelse.

Utgitt: 2011. Land: USA. Sjanger: action/eventyr/fantasy. Regi: Rob Marshall. Produsent: Jerry Bruckheimer. Manus: Ted Elliott og Terry Rossio. Skuespillere: Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, Ian McShane, Kevin McNally, Sam Claflin, Astrid Berges-Frisbey, Keith Richards.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.