Anmeldelse: Super Mario Land (Game Boy/Virtual Console 3DS)

Super Mario Land var et de første spillene som kom på Game Boy, Nintendos håndholdte konsoll blei lansert i 1989 (1990 for oss i Norge).

I Super Mario Land møter vi Mario i litt andre omgivelser enn det vi er vant til å se ham i. Mushroom Kingdom er byttet ut med Sarasaland. Det er et fredelig sted helt til Tatanga kommer og hypnotiserer alle i Sarasaland. Prinsesse Daisy blir også kidnappet og vi blir med Mario gjennom Birabuto, Muda, Easton, og Chai for å finne og redde Daisy. På sin vei får Mario både prøvd seg som pilot i et fly og kaptein på en ubåt.

Grafikken i Super Mario Land er veldig enkel og Mario er ikke mange pikslene høy. I oppfølgeren SML2 er grafikken fantastisk. SML er det første første Mario-spillet produsert av Gunpei Yokoi, mannen bak Game Boy. Spillet blei en stor suksess, da det kom og solgte 18 millioner eksemplarer. Det fjerde mest solgte på Game Boy.

Super Mario Land koster 32 kroner på Nintendo 3DS sin eShop og det er det vel verdt. Holder du nede Start eller Select-knappen når du starter spillet, så får du det med den originale Game Boy konsollen rundt. En artig effekt. Du kan også velge å spille i sort-hvitt eller med den orginale grønnktige skjermfargen.

Summa summarum, er Super Mario Land et greit spill å ha liggende på sin 3DS.

Noen skjermbilder fra spillet.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.