“Hurtigruten – minutt for minutt” en knall suksess

Så er Hurtigruten vel i havn, i alle fall programmet Minutt for minutt på NRK2. Fra torsdag 16. juni til onsdag formiddag 22. juni satt hele nasjonen benket foran fjernsynet og bivånet sakte-TV – slow-TV – på sitt beste.

Ja, for nesten hele det norske folk var innom sendingen på NRK2 for å se MS Nordnorge på sin vei fra Bergen til Kirkenes. 3 av 4 nordmenn (ca. 3 mill.) var innom den 134 timer lange sendinga.

NRK2 har normalt en markedsandel på 4%. Dette steg til hele 36% under Hurtigruten – minutt for minutt, noe som gjorde NRK2 til den største kanalen i Norge. Større enn både NRk1, TV2 og TVNorge. I gjennomsnitt så 185.000 folk på sendingen døgnet rundt. Normalt ser 60.000 på NRK2 i beste sendetid. Høyeste seertall blei målt da MS Nordnorge var innom Trollfjorden i Vesterålen. Da så 692.000 mennesker på, og klokken var 23.45 søndag kveld!

Også nettstreamen på internett gjorde det godt. Hele 44% av trafikken kom fra utlandet.

Jeg er en av dem som brukte Twitter og firkantemnet #hurtigruten flittig under sendingen. Men i flølge NRKbeta var det bare litt over 6000 unike brukere som twitret med dette firkantemne. Nå vet ikke jeg om det er få eller mange sammenliknet med andre sendiger (sett i forhold til seertall osv.).

Jeg så vel ganske mye på TV i løpet av disse fem dagene. Mer enn jeg ville gjort i en normal uke. God reklame for Hurtigruten, også for oss nordmenn, kanskje spesielt for oss. Må si det hadde vært flott å kunne ta hele turen en gang.

Svært hyggelig at dette blei en suksees for NRK. I en tid der alt skal gå fortere enn raskest, er det godt å se at en program som “aldri” tar slutt, får den oppslutningen som det fikk. Et program av denne typen er kun mulig hos en allmennkringkaster som NRK.

Jeg koste meg stort med flott natur under de fem dagene turen varte. Artig å se på alt livet som dukket opp ved innseilingen og på havnene Hurtigruten anløp. Synes også det var artig å se Dronning Sonja på kongeskipet like før Kirkenes.

For egen del har jeg også merket populariteten til Hurtigruten på bloggen min. Trafikken økte med tre til fire ganger normalen. Til vanlig har jeg rundt 150-200 unike brukere hver dag, med sidevisninger på mellom 150-250 (rundt regna). På det meste lå unike brukte på over 500 og antall sidevisninger opp mot 800. Det synes jeg er veldig bra.

Jeg hadde fire blogginnlegg om Hurtigruten og de sto for 60% av trafikken på bloggen min mens båten gikk fra Bergen til Kirkenes.  63% av trafikken kom fra nettsøk. I tidsperioden Hurtigruten-sendingen pågikk er listen over de 10 mest søkte ordene kombinasjoner av NRK2, Hurtigruten, minutt for minutt, direkte. Kun to andre søk klarte å komme seg inn på lista, nemlig sommersolverv 2011 og wienerbrød.

Men nå er alt tilbake til normalen.

Kilder og annen aktuell Hurtigrute-lesning:
3 av 4 fulgte Hurtigruten
Hurtigruten sprenger alle rekorder!
Slik måler vi seertallene
Dette er hjernene bak «Hurtigruten»
Hurtigruten: Noen glimt bak kameraene
Hurtigruten: 5 døgn TV-maraton i midnattssol
TNS Gallup
hurtigruten.no

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.