Hør lyden av Hurtigruten

Det flotte med at NRK har lagt ut Hurtigruten med en Creative Commons BY-SA 3.0-lisens, er at man kan gjøre hva man vil med materialet så lenge det deles videre. Så da Kristin M. spurte på NRKbeta:

Er det mulig at dere kan lage og legge ut en lydfil med bare havlyd på? Helst fra når Hurtigruten er “ute på storhavet”, der det er en del bølger/sjølyd. Feks. mellom Mehamn og Berlevåg er det et strekke uten småbåter og kun voldsom sjø.

Ja, så går det an å lage en slik lydfil. Jeg lagde en lydfil på 1 time i MP3-format, 256 Kbps, fra strekningen Mehamn og Berlevåg. Der er det bare vind og bølgerskvulp som du kan ha på din MP3-spiller når du trenger å slappe litt av.

Du kan laste ned Hurtigruten – Ambient Sea Waves med bittorent:

Hurtigruten_Sea_waves_abmient_sound_256Kbps_mp3 (109MB)

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.