Anmeldelse: The Ωmega Man (1971)

Kalenderen viser mars 1975. Kina og Sovjetunionen driver bioligisk krigføring, noe som har ført til at de fleste mennenskene på jorden er blitt drept.

Los Angeles er en øde by. Nesten i alle fall. Det kan se ut til at Robert Neville (Charlton Heston) er den eneste overlevende etter katastrofen. Han er en forsker som jobbet i det amerikanske forsvaret og som klarte å injesere seg selv med en eksperimentell vaksine.

Men når natten faller på, dukker Familien opp. Dette er mennesker som er infisert av pesten og oppfører seg svært truende ovenfor Neville som klarer å holde stand ved hjelp av våpen og lys. På dagtid kjører Neville rundt i Los Angeles på jakt etter andre overlevende, samt å finne ut hvor tilholdsstedet til Familien er.

The Ωmega Man er ikke den første filmatiseringen av romanen ‘I Am Legend‘ av Richard Matheson. ‘The Last Man on Earth’ kom i 1964. ‘I Am Legend‘ med Will Smith kom i 2007. The Ωmega Man har så vidt jeg har lest meg til, tatt visse friheter i forhold til romanen.

Det er Charlton Heston som spiller hovedrollefiguren Robert Neville. Han har også spillt i store filmer som ‘De ti bud‘ og ‘Ben-Hur‘.

Jeg så The Ωmega Man på Blu-ray, men du kan like godt se den på DVD siden filmen ikke er restaurert.

Jeg synes kanskje filmen går litt fort fram fra at Neville er den eneste igjen i Los Angeles til han treffer andre. Bortsett fra det er The Ωmega Man er en helt grei film.

Utgitt: 1971. Nasjonalitet: USA. Sjanger: action, sci-fi, thriller. Regi: Boris Sagal. Produsent: Walter Seltzer. Manus: John William Corrington, Joyce H. Corrington. Skuespillere: Charlton Heston, Anthony Zerbe, Rosalind Cash, Paul Koslo, Eric Laneuville, Lincoln Kilpatrick, Jill Giraldi, Anna Aries, Brian Tochi. Distributør: Warner Bros.

One thought on “Anmeldelse: The Ωmega Man (1971)

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.