Anmeldelse: I Am Legend (2007)

Det manipulerte viruset som var ment å være en kur mot kreft, muterer og dreper 90% av jordens befolkning. 12 millioner er naturlig immune mot viruset og Robert Neville er den eneste friske personen i New York.

Robert Neville er virolog og jobber i millitæret. Han prøver å finne en vaksine som kan kurrere de som er smittet.

De lyse dagene i New York er sikre for Neville, men når mørket faller på må han passe seg for Darkseekers.

Jeg liker Will Smith sin tolkning av Robert Neville. I enkelte butikker har han plassert mannekeng-dukker, slik at han har noen ‘å snakke‘ med.

I Am Legend er en god siste-mannen-på-jorden-film. Den baserer seg på romanen til Richard Matheson med samme navn. Sammenliknet med filmen The Omega Man som også er basert på denne romanen, er dette to helt vidt forskjellige filmer. Av de to, liker jeg I Am Legend best.

Jeg så filmen på Blu-ray. Den inneholder i tillegg til en alternativ slutt, kinoversjonen var visst litt kontroversiell, også en noen mini-dokumentarer.

Utgitt: 2007. Nasjonalitet: USA. Sjanger: drama, sci-fi, thriller. Regi: Francis Lawrence. Produsenter: Akiva Goldsman, David Heyman, James Lassiter, Neal H. Moritz, Tracy Torme. Manus: Akiva Goldsman, Mark Protosevich. Skuespillere: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan, Salli Richardson-Whitfield, Willow Smith, Dash Mihok, Joanna Numata. Studio: Village Roadshow Pictures,  Weed Road Pictures, Overbrook Entertainment, Heyday Films, Original Film. Distributør: Warner Bros. Pictures.

One thought on “Anmeldelse: I Am Legend (2007)

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.