NES spill på Nintendo 3DS

Nintendo 3DS som kom i vår, blei ikke helt den suksessen Nintendo hadde håpet på. De innså at den håndholdte maskinen var priset for høyt og reduserte prisen i august, noe som allerede har ført til bedre salg.

For å ikke irritere på seg kunder som allerede hadde skaffet seg 3DS, lanserte de Nintendo 3DS Ambassador Programme. Det vil si at vi early adaptors får en kompensasjon i form av 10 gratis NES og 10 GBA spill som kan lastes ned fra eShop.

De 10 NES (Nintendo Entertainment System) blei tilgjengelig for nedlasting 1. september. Gameboy Advance spillene kommer senere i år. NES spillene vil bli tilgjengelig for alle i løpet av året, mens det foreløpig ikke er noen planer om å gjøre dette med GBA-spillene.

NES spillene kan lastes ned ved å gå inn på eShop, velge Menu og deretter Settings / Other. Her velger du Titles You’ve Downloaded og i listen vil du finne NES-spillene. Når spillet er lastet ned, havner du i hovedmenyen til eShop. Og dermed må du gjøre samme prosedyren ni ganger til. Litt tungvint.

Jeg liker denne kompensasjonen fra Nintendo og synes det er kjekt å ha noen NES-spill på 3DSen. Gleder meg veldig til Gameboy Advance spillene kommer.

Under kan du lese litt om alle de 10 NES spillene som er tilgjengelig. Teksten til disse er hentet fra Nintendo.no. Årstallene er for utgivelse i Europa.

Mario & Yoshi (1992)

Mario & Yoshi er kjapp puzzleaction til NES hvor du må sette sammen riktig kombinasjon av karakterer som faller ned fra toppen av skjermen og sette sammen eggeskall for å frigjøre Yoshien som er fanget inni.

Du flytter helt enkelt Mario fram og tilbake for å fange de fallende Goombas, Boos, Koopas og Pirahnaplanter. Fang karakterer mellom to halve eggeskalldeler for å frigjøre en Yoshi: jo flere karakterer du fanger dess større blir Yoshi og bonuspoengene! Mario & Yoshi inneholder også et tospillermodus som foregår samtidig på delt skjerm og her kommer Luigi inn i spillet.

The Legend of Zelda (1987)

Modige Link begynner sitt farlige eventyr i det fantastiske landet Hyrule.

Du må gjenvinne åtte biter av Triforce samt redde prinsessen Zelda fra den onde Gannon med mot, sverd og skjold i hånd. Dette er det bestselgende eventyrspillet som startet en av de mest suksessfulle seriene noensinne. Skapt av Shigeru Miyamoto introduserte det mange innovative ting som Zelda-spill fremdeles assosieres med i dag. Ikke bare er eventyret fullspekket av action, men også med hjernetrimmende huler og myriader av hemmelige passasjer. Opplev eller gjenopplev denne tidløse klassikeren.

Zelda II: The Adventure of Link (1988)

Denne direkte oppfølgeren til det originale The Legend of Zelda er berømt for å ha tatt serien i en ny retning og for å ha introdusert elementer som ble standarder i framtidige spill i Zelda-serien.

I Zelda II: The Adventure of Link er Link ute på oppdrag for å finne Triforce of Courage og vekke Prinsesse Zelda fra en søvntrolldom en ond magiker kastet over henne. Imens forsøker Ganons undersåtter å vekke til live sin mester. I stedet for det vanlige fugleperspektivet bruker Zelda II et sidescrollende perspektiv og et oververdenskart, samt inneholder rollespillelementer som er unike for serien. Zelda II inneholder også mange karakterer og stedsnavn som fans av serien sikkert vil kjenne igjen.

NES Open Tournament Golf (1992)

I NES Open Tournament Golf velger du mellom tre internasjonale baner – UK, US og Japan – og tre forskjellige spillmodus – Stroke Play, Match Play og Tournament.

Gjør klar slaget på oversiktskjermen ved å velge den riktige køllen og justere etter vindhastighet og retning og deretter skifte til slagskjermen for å slå med nøye timing.

Donkey Kong Jr. (1987)

Donkey Kong har endelig blitt fanget av Mario!

Snu på rollene og hjelp sønnen hans Junior med å unngå mange farer for å redde den gigantiske apen. For å nå sin fengslede far må Junior klatre i lianer og slippe frukt på fiendene. Et nyttig tips er at det går mye raskere å klatre når man bruker to lianer samtidig. Dette er nok en storhit fra åttitallet som ble lansert ikke så lenge etter det suksessfulle plattformspillet Donkey Kong. For første og eneste gang er det Mario som er skurken i et videospill! Hovedkarakteren Junior har senere dukket opp som en av sjåførene i det originale Super Mario Kart.

Balloon Fight (1987)

Originalt en arkadehit fra det tidlige 80-tallet, klassiske Balloon Fight til NES gir deg kontroll over en heltmodig ballongfører.

Konseptet er veldig enkelt, sprekk ballongene til fiendene før fiendene sprekker dine! Fallende fiender vil benytte en fallskjerm så treff dem igjen for at de skal falle ned i vannet eller inn i kjeften til en sulten fisk. Men pass på, fisken følger nøye med på deg også! Balloon Fight inneholder også et samarbeidsmodus og et konkurransemodus for to spillere, samt et sidescrollende overlevelsesmodus som heter Balloon Trip.

Wrecking Crew (1987)

I NES-klassikeren Wrecking Crew bytter Mario ut rørleggerhatten med en hard hjelm når han inntar den unike rollen som en nedrivningsarbeider!

Målet er å ødelegge alle hindre på hvert fiendeinfestert nivå mens du finner den mest destruktive veien gjennom nettverk bestående av stiger og stillaser. Wrecking Crew var også en del av NES sin “Programmable Series” så det inkluderer også et modus hvor du kan designe egne baner. Denne Virtual Console-versjonen inkluderer også en savefunksjon slik at du kan lagre banene dine, noe som ikke var mulig i originalen.

Ice Climber (1986)

Overvinn svikefulle fjelltopper, hopp over isete gap og klask til beist som bor i snøen – alene eller med en venn – i denne NES-klassikeren fra 1986.

Bruk hammeren til å knuse blokkene over deg og til å beskytte deg fra dyrelivet mens du hopper fra etasje til etasje mot toppen. Kom deg gjennom alle åtte etasjene for å nå en bonusbane og rak sammen så mange grønnsaker du kan før du haiker med den vennlige kondoren. I tospillermodus kan dere enten samarbeide for å nå toppen eller konkurrere for å se hvem som får æren først!

Metroid (1988)

Som dusørjegeren Samus Aran må du kjempe deg dypt ned i undergrunnen på planeten Zebes for å ødelegge rompiratenes leder Mother Brain og bringe fred tilbake til galaksen. Den originale NES-klassikeren Metroid introduserte gamere til en unik blanding av action og utforskning som har blitt kjennetegnet til serien. Bruk Samus’ Morph Ball-evne for å undersøke hver krik og krok og finn oppgraderinger som Ice Beam, Varia Suit og Screw Attack.

Super Mario Bros. (1987)

I over tjue år har Mario og Luigi uslitelig løpt og hoppet gjennom huler og slott for å sette et smil på spilleres ansikt.

Skvis Goombaer og kravle ned i rør. Svelg Sopper og Ildblomstre. Opplev eller gjenopplev det mest populære spillet noensinne. Dette banebrytende plattformspillet har inspirert skapere og artister over hele verden. Om du finner deg selv i å plystre en av Super Mario Bros sine uforglemmelige melodier på bussen eller i et venterom er det liten tvil over at minst en person i nærheten vil bli fylt med nostalgi og gode minner.

3 thoughts on “NES spill på Nintendo 3DS

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: