Anmeldelse: Jegerne (1996)

Det er forskjell på Stockholm og en liten bygd i Norrbotten. Noe Erik Bäckström erfarer da han flytter fra hovedstaden og tilbake til sin hjembygd.

Erik har jobbet i stockholmspolitiet i en årrekke, men etter en skyteepisode vil han gjøre noe annet og blir derfor politi i et kanskje noe fredeligere område, skulle man tro.

Erik blir ønsket godt velkommen av sin bror Leif og deres felles venner. Men mye har forandret seg siden han flyttet til Stockholm. Det har foregått en del ulovelig jakt på rein og elg, noe det lokale politiet fram til nå bare har vendt ryggen til. Det viser seg at Leif og kompisene hans kan være innblandet i det.

En veldig god film

Den svenske filmen Jegerne (1996) er en veldig god thriller. Den spinner rundt Erik og hvilke konflikter han står ovenfor når hans bror og venner er innblandet i ulovlige aktiviteter.

Jeg blir veldig provosert og sint over oppførselen til Leif og kameratgjengen, og spesielt hvordan de behandler Ove som blir betraktet som en slags bygdetulling. Skulle ikke vært lov til å behandle folk slik. Det er sjelden jeg opplever det når jeg ser film. Jeg lar meg også irritere av den lokale politisjefen som bare snur seg rundt når det skjer ulovligheter. Denne filmen har i alle fall engasjert meg på en måte som filmer svært sjeldent gjør.

Det er godt skuespilleri, flott natur og spenning som bygger seg opp i løpet av filmen.

Jegerne er svensk film på sitt aller beste.

Original tittel: Jägarna. Utgitt: 1996. Land: Sverige. Regi: Kjell Sundvall. Produsent: Joakim Hansson, Björn Carlström. Manus: Kjell Sundvall, Björn Carlström. Skuespillere: Rolf Lassgård, Lennart Jähkel, Helena Bergström, Tomas Norström, Jarmo Mäkinen, Thomas Hedengran, Göran Forsmark, Rolf Degerlund, Roland Hedlund, Åke Lindman, Harry Nyman, Editha Domingo, Helén Söderqvist-Henriksson, Ove Tjernberg, Folke Asplund.

One thought on “Anmeldelse: Jegerne (1996)

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.