Anmeldelse: Jegerne – Falske spor (2011)

Den første Jägarna filmen som kom i 1996, gjorde stor suksess i Sverige med over 700.000 kinogjengere. Nå er film nummer 2 kommet.

Bäckström hjelp til

Erik Bäckström har bodd de siste 15 årene i Stockholm og jobbet hos Rikskommisjonen. Han blir, veldig motvillig, tilkalt til en hendelse som har skjedd i hjemtraktene i Norrland.

En dame som jobber på den lokale puben forsvinner en dag. Alle spor peker mot den lokale bråkemakeren, Jari Lipponen. Men så enkelt skal det ikke være å løse en kriminalsak.

Mye gis bort i tittelen

Den originale svenske tittelen er Jägarna 2, mens den internasjonale er False Trail og den norske er Jegerne – Falske spor.

En tanke hadde vært å beholdt den svenske tittelen i norsk drakt, altså Jegerne 2, eventuelt med en annen undertittel. Filmen hadde blitt enda mer spennende og overraskende om Faske spor var tatt bort fra tittelen.

En god oppfølger

Jegerne 2 er en solid oppfølger til den første filmen. Jeg følger likevel denne filmen kanskje mangler litt av det lille ekstra som den første filmen hadde. Den første filmen hadde kanskje noe mer intensitet enn i Jegerne 2, i alle fall i begynnelsen av filmen.

Når det er sagt, er dette en veldig god film som står til en god firer.

Rolf Lassgård gjør nok en god jobb som Erik Bäckström. Det er Peter Stormare som spiller den lokale politimannen og jegeren Torsten. Jeg liker dialekten Stormare har, den gir et inntrykk av at man er litt ute på landet.

Likte du filmen fra 1996, kommer du garantert til å like Jegerne – Falske spor også. Det er bare å kjøpe en kinobillett.

Original tittel: Jägarna 2. Utgitt: 2011. Land: Sverige. Regi: Kjell Sundvall. Produsent: Peter Possne, Per Janérus, Björn Carlström. Manus: Björn Carlström, Stefan Thunberg. Skuespillere: Rolf Lassgård, Peter Stormare, Kim Tjernström, Annika Nordin, Lo Kauppi, Johan Paulsen, Jesper Barkselius, Eero Milonoff, Juho Milonoff, Elina Knihtila, Jonas Hedlund, Yngve Dahlberg, Ellenor Lindgren, Tove Olsson. Filmselskap: Sonet Film AB.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.