Jean Michel Jarre i Oslo Spektrum

Jeg har vel egentlig ikke noe sånn spesielt musikalsk forhold til franskmannen Jean Michel Jarre. Når navnet nevnes tenker jeg på to melodier; Oxygene og Magnetic Fields, og lasershow.

Så da jeg for et par uker siden tilfeldigvis fant ut at Jean Michel Jarre skulle ha konsert i Oslo, tenkte jeg at det må jeg få med meg. Og det angret jeg ikke på.

Konserten i Oslo Spektrum startet nøyaktig klokken åtte og Jean Michel Jarre holdt på i godt over to timer. Siden jeg ikke har hørt så alt for mye på Jarre fra før av, var mye av musikken ny for meg. Men jeg lot meg fascinere.

Jean Michel Jarre startet sin musikalske kariere på slutten av 60-tallet (han er født i 1948). Sjangeren han utøver er en blanding av electronic, synthpop, ambient og New Age. Synthen står veldig sentral i Jarres musikk, og det samme gjør vel alt av annen elektronikk som kan vri og vrenge på lyden for å skape musikk.

Showet i Oslo Spektrum imponerte. Lys og lasere pulserte til musikken og illustrert av video/bilder på en gigantisk skjerm bak Jarre og hans musikalske hjelpere. Jeg satt litt opp i Spektrum og hadde godt utsyn mot scenen. Jeg fulgte vel så mye med på laserne som beveget seg rundt i rommet, som på Jarre som spilte på scenen.

Jarre spilte på den berømte laserharpen et par ganger, noe jeg syntes var veldig kult.

Du skal ikke se bort i fra at jeg dukker opp på en Jean Michel Jarre konsert senere en gang om anledningen skulle by seg.

Foto: Frank Eivind Rundholt – Creative Commons BY-NC-SA 3.0

 

    

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.