Anmeldelse: Tintin – Enhjørningens hemmelighet 3D (2011)

Det må bare bli bra når Steven Spielberg og Peter Jackson slår seg sammen for å lage film. Dette er så absolutt tilfellet i filmen På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet. Denne filmen er basert på tre av tegneseriene om Tintin; “Enhjørningens hemmelighet“, “Rackham den rødes skatt” og “Krabben med de gylne klør“.

Tintin tegneserien består av 24 historier skrevet av Hergé (Georges Rémi er hans egentlige navn) og gitt ut i perioden 1930 til 1986. Rémi døde i 1983, så det siste albumet blei altså gitt ut etter hans død.

På eventyr med Tintin

En ting er sikkert, Tintin har ikke mye tid til å slappe av eller skrive artikler til avisen. For når skal han egentlig få tid til det.

Alt i fra første scene kommer Tintin bort i noe på et marked hvor han kjøper en seilskute modell. “Enhjørningen” som er navnet på skuta tilhørte opprinnelig Haddock familien. Rett etter dette kjøpet blir Tintin tilbudt gode penger for å selge skutemodellen, noe han ikke gjør.

Skuta plasserer Tintin trygt i sitt hjem, men det tar ikke lang tid før skuta blir stjelt. Den inneholder nemlig en hemmelig som kan peke i retningen av en skatt.

Herfra går det slag i slag. Kidnapping, tur på sjøen, opp i lufta og nesten jorda rundt.

Visuelt imponerende

Tintin er en svært underholdende film. Det er nærmest nonstop action fra start til slutt. Den er både flott for barn og voksne.

Det som virkelig imponerer meg, er det visuelle. Der er filmen helt fantastisk. Må være det beste jeg har sett innen animasjon. Karakterene er så livslike man kan få en dataanimert karakter. Bevegelsen er spilt inn med motion capture, så mer naturtro bevegelser enn det får man ikke. Også ansikt og øyne ser veldig bra ut, selv i svært nærbilde.

Bybildet og ute på havet er også svært realistisk. Action-sekvensen i Bagghar er imponerende. Og alt dette i 3D, som er med på å gi det der lille ekstra.

En solid film

Tintin er en god og underholdende film. Slutten er åpen og hinter om mer. Ryktene har det til at det kommer to filmer til om Tintin fra Spielberg og Jackson. Og det gjør ingenting.

Det er bare å ta seg en tur på kino, På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet er en film du bør få med deg.

Original tittel: The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn. Norsk tittel: På eventyr med Tintin – Enhjørningens hemmelighet. Utgitt: 2011. Sjanger: Animasjon, action. Regi: Steven Spielberg. Produsent: Peter Jackson, Steven Spielberg, Kathleen Kennedy. Manus: Steven Moffat, Edgar Wright, Joe Cornish. Musikk: John Williams. Stemmer: Daniel Craig, Simon Pegg, Cary Elwes, Jamie Bell, Andy Serkis, Nick Frost, Toby Jones, Tony Curran, Mackenzie Crook, Sebastian Roche, Daniel Mays, Gad Elmaleh, Phillip Rhys, Jacquie Barnbrook, Mark Ivanir, Sonje Fortag, Kim Stengel, Enn Reitel, Joe Starr, Ron Bottitta, Ian Bonar.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.