Smørkrisa i Norge

Jeg er litt fascinert av smørkrisa vi har i Norge. Folk går jo helt bananas fordi vi ikke har meierismør. Og dette har preget både forsiden på de største avisene i landet og nyhetssendinger på TV (og nå på bloggen min) i det siste. Må være et tegn på at vi har det alt for godt her i landet.

Forrige gang det var smørkrise her i landet var vel under 2. verdenskrig. Den gangen var det vel et reelt fravær av smør og en helt annen krise som opptok folk.

Tar du en titt på Finn.no vil du se at det selges mye smør der, til svært høye priser. Opp mot 1000 kroner må man betale for en pakke på 500 gram.

Slagter Winther fra Hirtshals i Danmark tok turen ens æren til Norge for å dele ut smør. 2000 pakker forsvant på 20 minutter. Og en russer blei stoppet på grensen til Norge med 90 kg smuglersmør.

TINE har vært ute og beklaget situasjonen og sier at den vil normalisere seg i begynnelsen av januar 2012. I god tid før neste jul altså.

Nok en gang viser det seg at når det er noe man ikke kan få tak i, så vil folk ha det. Denne gangen var det smør.

Spørsmålet er jo om det hadde vært så mye ståhei omkring mangelen på smør om det hadde skjedd midt på sommeren og ingen var opptatt med å bake julekaker.


NRK.no

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: