Anmeldelse: Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011)

Den første filmen med Tom Cruise i rollen som Ethan Hunt kom i 1996. I Mission Impossible – Ghost Protocol må Ethan Hunt renvaske sin egen arbeidsgiver.

Ethan Hunt blir satt til å lede en liten gruppe med ham selv, Jane Carter og Benji Dunn. Sistnevnte er ganske fersk som feltagent. Deres oppdrag er å finne ut hvem mannen bak kodenavnet ‘Cobalt‘ er.

Selvsagt går jo ikke dette helt etter planen. I arkivet som befinner seg i Kreml, er det også en annen person som er på jakt etter Cobalt. Denne personen spolerer oppdraget til Hunts team. Kreml eksploderer og alle bevis peker mot IMF – Impossible Missions Force.

Grunnet denne hendelsen innfører den amerikanske presidenten Ghost Protocol. I praksis betyr det at IMF slutter å eksistere og dermed må Hunt, Carter og Dunn klare seg på egenhånd. Den første turen går til Dubai.

Jeg liker Mission Impossible – Ghost Protocol og synes den er på høyde med Mission Impossible (1996) som er min favoritt av de tre første filmene. Dessuten er det mye humor i filmen, noe jeg synes passer godt sammen med action. Dette er Benji Dunn, som er ny i faget som agent, sin skyld.

Det er en god del kule gadgets i Mission Impossible – Ghost Protocol. Nintendo sin Power Glove får sin renessanse i denne filmen, på en måte sånn nesten i alle fall (du skjønner det når du ser det). Du vil nikke gjenkjennende til det når Ethan Hunt er i Dubai. Fiffig bruk av linser også.

Mission Impossible – Ghost Protocol er god underholdning og vel verdt kinobilletten. Etter min mening den beste MI-filmen siden Mission Impossible i 1996. Terningkast 5.

Tittel: Mission: Impossible – Ghost Protocol [aka Mission: Impossible 4] Utgitt: 2011. Land: USA. Regi: Brad Bird. Produsent: Tom Cruise, J. J. Abrams, Bryan Burk. Manus: André Nemec, Josh Appelbaum. Skuespillere: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Paula Patton. Musikk: Michael Giacchino, Lalo Schifrin. Klipper: Paul Hirsch. Studio: Paramount Pictures, Skydance Productions, Bad Robot Productions, TC Productions. Distributør: Paramount Pictures.

Foto: IGN.comMission: Impossible – Ghost Protocol Publicity Still

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.