Kvinnen som sa for mye

For en uke” som de ville sagt i Herreavdelingen.

Onsdag 18. januar var det høring om 22.-juli. PST-sjef Janne Kristiansen fikk spørsmål fra Akhtar Chaudhry omkring Pakistan (!?) hvor et av svarene var:

For det første vil jeg bare understreke én ting: I Pakistan har vi ikke bare E-tjenesten, vi har også en politisambandsmann i Islamabad som vi har kontakt med.

Er man sjef for PST (Politiets sikkerhetstjeneste) så bør man være svært forsiktig med hva man sier. Regel nummer en, er vel å ikke si hvor man har en hemmelig operasjon.

Det var faktisk bare en journalist fra VG som til å begynne med reagerte på det som blei sagt. Og da onsdagen var omme, hadde Janne Kristiansen gått av som PST-sjef. Nå var det kanskje ikke denne uttalelsen alene som førte til avgangen, men summen av hendelser og uttaleser, som f.eks:

Nordmenn har ikke naturlig et arisk utseende. Hitler ville ha hatt plakater av ham [Anders Behring Breivik]. Han har det perfekte, klassiske, ariske utseendet.

Selv ikke Stasi-Tyskland kunne ha stoppet ham [Anders Behring Breivik], da måtte man ha installert en chip i hjernen på mennesker.


NRK.no

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.