Påskekrim

Det er påske og det norske folk konsumerer store mengder påskekrim i alle varianter. Jeg har listet opp noen anbefalinger.

Om du har en påskekrim du liker, skriv om det i kommentarfeltet.

Bøker

Hypnotisøren – Lars Kepler

Det er noen som prøver å utslette en hel familie. En far, hans kone og deres datter blir funnet drept på to forskjellige åsteder. Sønnen overlever så vidt.

Hypnotisøren er svært velskrevet og det er svært vanskelig å legge boka fra seg. Det er sånn at man bare må lese litt til for å få med seg hva som skjer videre. Anbefales på det varmeste.

Digit@l.død – Duane Franklet

Datasikkerhet er viktig. Noen gjør alt for å ødelegge for andre. Det starter ‘uskyldig‘ når 4000 datamaskiner fra datagiganten Simtec havner hos feil kunder med både feil programvare og gale spesifikasjoner. Deretter ødelegges databaser og innhold på harddisker slettes.

Digit@l.død (org. Bad Memory) er kanskje ikke det du forbinder med påskekrim, men det er en drivende god thriller som trygt kan leses.

Boka kan leses gratis hos Nasjonalbiblioteket, dog noe upraktisk.

Radioteater (lydbøker)

De dødes tjern – Bernhard Borge

Dette radioteateret gjør seg godt på hytta i påskefjellet. For det skjer mystiske ting når en gjeng med venner drar til hytta for å finne ut hvorfor en av deres kamerater har begått selvmord.

De dødes tjern er et svært godt radioteater som bare må være med på din mediaspiller i påska. Lydboka kan kjøpes hos WiMP.

Døde menn går på ski – Knut Nærum

Miliardæren Sverre Hartkorn inviterer sju av sine nærmeste venner med på hytta i påska for å leke mordleken. I tillegg er psykoanalytikeren Konrad Stang med som observatør. Som de fleste hytteturer starter det hyggelig, men etter hvert forsvinner lek-elementet og den ene etter den andre dør, på ordentlig.

Lydboka kan kjøpes hos WiMP.

Filmer/TV-serier

Gone Baby Gone

Den lille jenta Amanda forsvinner på mystisk vis. Tanten til Amanda ansetter privatetterforskerne Patrick Kenzie og Angie Gennaro. De gjør hva de kan for å komme i bunns i saken, selv om politiet ikke er helt glad for deres deltakelse i saken.

Denne filmen er en svært god drama-thriller. Les min omtale av den her.

Rød snø

Denne TV-serien er blant de mest populære norskproduserte krimserier som er laget.

Handlingen i serien foregår på et pensjonat like over svenskegrensen under andre verdenskrig. Her befinner det seg både norske motstandsfolk, briter og tyskere som alle har sine oppdrag. Og selvsagt dør folk nærmest i hopetall på mystisk vis.

For meg er Rød snø en nostalgitripp tilbake til barndommen. Min omtale av serien kan du lese her.

Har du en påskekrim å anbefale?

2 thoughts on “Påskekrim

 • 05/04/2012 at 15:38
  Permalink

  Digit@l.død ble spilt inn som lydbok på norsk. Aner du noe om hvor pokker man kan få fatt i denne?

  Reply
  • 05/04/2012 at 21:35
   Permalink

   Boka kom på norsk i 1998, så vil vel tro den er ute av trykken for lengst. Du får sjekke på bibliotek eller bruktbok handlere.

   Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.