Instagram på Android

Instagram er som de fleste vet en applikasjon til mobiltelefonen for å kunne ta bilder, legge på et filter og dele det med omverdenen.

Tjenesten blei startet i oktober 2010 og var først for iOS-enheter, og det var først i april i år (2012) at denne app’en blei tilgjengelig for Android-enheter. Og siden da har jeg brukt dette programmet mye. Du kan laste ned Instagram fra Google Play.

Det første jeg lurte på, var jo hvem jeg skulle følge. Instagram har en innebygd funksjon som gjør at du kan sjekke om dine Facebook-venner eller de du følger på Twitter bruker Instagram. Og det er jo en god start. Så er det jo bare å se hvem som liker bildene dine og fortsette derfra.

Husk å tagge bildene

Det gikk faktisk et par uker før jeg skjønte at man tagget bilder på Instagram. Bruk # (hashtag/firkantemne) foran et stikkord du vil bruke. Dermed er det lettere for de som ikke følger deg å se dine bilder. Om noen kommenterer dine bilder og du svarer dem, husk å bruke @<bruker> i din takk. Da ser nemlig den personen at du har skrevet til dem.

Bildene

Et bilde sier mer enn tusen ord. Mulig det, men kommentarene under kan også være med på å sette bilde i sammenheng.

Selvportrett, husdyr og mat er noen av de store gjengangerne på Instagram. Så her gjelder det å skille seg ut. Vær kreativ!

Og til slutt…

Instagram er en mobilapp, så instagram.com lar deg ikke gjøre stort mer enn å forandre infoen i din egen profil. Heldigvis har du tjenesten statigr.am som lett lar deg se egne og andres bilder, samt muligheten til å få se litt statistikk.

Du blir ikke noen bedre fotograf av å bruke Instagram, men det er en enkel, grei og morsmom måte å dele bilder på.

PS! Nå blei dette mer generelt om Instagram, enn Android spesielt. Men ja, det er enkelt å bruke appen på Android.

   

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.