‘House of Cards’ lever opp til forventningene

kevin_spacey_house_of_cards_netflix

Det var selvsagt med stor spenning jeg satte meg ned for å se House of Cards. Fra Netflix sin teasing i forkant til svært lovende anmeldelser, er det godt å se at Netflix klarer å lever, og det til de grader. House of Cards er Netflix sin første originale serie.

Et politisk spill

Vi følger kongressmedlemmet Francis Underwood (spilt av Kevin Spacey) i hans politiske liv. Han er innpisker i kongressen og hjalp Garret Walker (Michel Gill) til å innta stolen i det ovale rom. Som takk for hjelpen håpet han på å få posten som utenriksminister, men slik bli det ikke.

Underwood bruker alle midler for å få det slik han og sine folk vil. Spille folk opp mot hverandre, bruke journalisten Zoe Barnes (Kate Mara) til å sette ting på agendaen eller for å få hendelser til å skje.

Det er med andre ord et politisk (og skittent) spill fra flere kanter, og ikke alltid like lett for Underwood å holde kontrollen på det som skjer.

Alt på en gang

House of Cards er basert på BBC sin miniserie fra 1990. Den amerikanske versjon er av ingen ringere enn David Fincher, mannen bak blant annet Seven, Fight Club og The Social Network.

Kevin Spacey er perfekt i rollen sin som kongressmedlem. Godt skuespill og jeg liker måten han av og til kommuniserer direkte til oss hvor han forteller hva han egentlig tenker. Det er hele tiden spenning i serien slik at jeg vil se mer, se hva som skjer. Et godt driv i handlingen. Krakterene er ikke statiske og utvikler seg også i løpet av serien.

Netflix lanserte hele serien samtidig over hele verden 1. februar, 13 episoder (som du kan se her). Og med dette så tar et stort steg i rettningen av det som har vært HBO sitt domene, nemlig kvalitetsserier. House of Cards oser av kvalitet og Netflix har en sikker vinner i sin serie.

Nå er det bare å vente på sesong 2. For jeg vil ha mer!

Tittel: House of Cards. Utgitt: 2013. Land: USA. Format: Netflix. Utviklet av: Beau Willimon. Executive producers: David Fincher, Kevin Spacey, Eric Roth, Joshua Donen, Dana Brunetti, Andrew Davies, Michael Dobbs, John Melfi, Beau Willimon. Skuespillere: Kevin Spacey, Robin Wright, Kate Mara, Corey Stoll, Michael Kelly, Kristen Connolly.

One thought on “‘House of Cards’ lever opp til forventningene

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.