Netflix’ nye serie er Hemlock Grove

hemlock_grove_netflix_screenshot

Så var det tid for Netflix sin tredje egenproduserte serie. Fredag 19. april slatt Netflix alle 13 episodene til Hemlock Grove.

Serien Hemlock Grove basert på en bok av Brian McGreevy med samme navn og er regissert av Eli Roth som blant annet har laget Hostel og Cabin Fever.

Historien

Hemlock Grove er en liten småby i Pennsylvania. En gang i tiden en by med en stolt stålindustri. Så en dag forsvinner en jente i tenårene. Hun blir senere funnet av en jogger, brutalt drept.

Ryktene går om hvem som kan ha drept henne. Men Peter som er sigøyner og nettopp har flyttet til byen, blir raskt mistenkt.

Hvor er spenningen?

Jeg synes serien kanskje starter litt tregt i de første episode, men at det tar seg opp etter episode tre-fire. Men likevel sitter jeg igjen en opplevelse av en serie mangler den store spenningskurven. Jeg synes det den er alt for flat.

Når man ser en tradisjonell TV-serie, altså en som kommer med en ny episode hver uke, avsluttes gjerne en slik serie med noen spennende som gjør at du bare må slå på TV til samme tid neste uke. Denne spenningen mangler Hemlock Grove. Toppen på spenningskurven er kanskje heller ikke så høy.

Det kan nesten virke som at Eli Roth har filmet det han skulle, kuttet opp serien i 13, ca. 50 minutter lange episoder uten å fordele spenning utover episodene. Men spare “klimakset” til slutt.

Det er flere ting jeg kunne ønsket de hadde ubrodert historien til, som f.eks mer om bakgrunnen til den Quasimodo-liknende Shelley og gjerne mer om Godfrey-familien og deres bedrifter.

Jeg hadde egentlig forventet meg mer en horror-thriller-(fantasy)-serie, mens serien framstår som et lett horror-(mye)drama. Jeg savner spenningen, intensiteten, skrekken.

Ja, det er både blod, gørr og varulver…

Men…

Skuespillerne gjør en god jobb med det de har å jobbe med. Og det er likevel noe med serien som gjør man vil se hva som skjer.

Hemlock Grove er en serie midt på treet, ikke noe mer enn det. Helt grei å se. Om du velger å ikke se den, så går du nok ikke glipp av så veldig mye.

Anmeldelsen er skrevet etter å ha sett alle episodene.

Tittel: Hemlock Gove. Utgitt: 2013. Land: USA. Format: Netflix. Sjanger: horror, thriller, drama, supernatural. Manus: Brian McGreevy, Lee Shipman, Mark Verheiden, Dan Paige. Utviklet av: Brian McGreevy, Lee Shipman. Regi: Eli Roth, Deran Sarafian. Skuespillere: Famke Janssen, Bill Skarsgård, Landon Liboiron, Dougray Scott, Penelope Mitchell, Lili Taylor.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.