NRK P1+ er på lufta

Det er kanskje dristig av NRK å starte en ny radiokanal for å konkurrere med seg selv. Men det er noe av poenget med NRK P1+ som var på lufta 2. oktober, som også er datoen da NRK i 1993 gikk over fra to til tre radiokanaler.

Hans-Petter Jacobsen og Hanne Hoftun feirer lanseringa av NRK P1+. Bilde brukt med tillatelse fra Hanne Hoftun. Lik bildet hennes på Instagram.
Hans-Petter Jacobsen og Hanne Hoftun feirer lanseringa av NRK P1+.
Bildet er brukt med tillatelse fra Hanne Hoftun. Lik bildet hennes på Instagram.

NRK P1+ er en ren digital radiokanal. Det betyr at den finnes på DAB-nettet, internett og på din digitale TV-boks.

Målet til NRK er at 50% av radiolyttingen skal foregå på DAB-nettet innen 2015. Planen er som kjent at FM-nettet skrues av i 2017.

For å kapre lyttere fra FM-nettet vil kjente radiostemmer som Hans-Petter Jacobsen, Hanne Hoftun, Karin Wetlesen, Viggo Valle og Kari Sørbø være å høre på NRK P1+.

Like lite som jeg hører på Nitimen i hverdagene, kommer jeg ikke til å høre på P1+ på dette tidspunktet. Jeg er jo på jobb da. Men jeg har allerede funnet noen programmet jeg hører på, enten på radio eller nett.

Var veldig hyggelig å se at NRK P1+ sender Stompa-hørespillene. Lenge siden jeg har hørt dem. I tillegg får jeg med meg Alle tiders blinkskudd og Nostalgia. Et par favorittprogrammer jeg har hatt i årevis.

Pappa anbefalte meg å høre på Familien Glum. Så nå hører jeg også på dette programmet.

Jeg har ikke funnet noen lyttertall til NRK P1+ ennå, men salget av DAB-radioer har steget enormt. Sammenliknet med samme tid i fjor, så har DAB-radiosalget økt med hele 300%. Så da har kanskje P1+-effekten allerede slått inn.

Oppdatering (18. oktober 2013): Lyttertallene for NRK P1+ de 12 første dagene er veldig gode. I snitt hadde den nye radiokanalen 185.000 lyttere, noe som tilsvarer 4,3% av radiolytterne og den sjette mest hørte radiokanalen i perioden fra 2. til 13. oktober. Til sammenlikning hadde NRK P2 i sammeperiode 325.000 lyttere daglig. 78% av NRK P1+ lytterne er i kategorien 60+. (Kilde: NRK.no)

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.