Bob Dylan i Oslo Spektrum

bob_dylan_oslo_spektrum_10oktober2013_01

Min første konsert med Bob Dylan blei en god opplevelse.

Bob Dylan startet litt famlende og lyden var heller ikke helt på topp i første sang. Det blei heldigvis fikset raskt. Etter nesten 45 minutter gikk de av scenen for en liten pause. Første gang jeg har opplevd pause på en konsert.

bob_dylan_oslo_spektrum_10oktober2013_02 bob_dylan_oslo_spektrum_10oktober2013_03 bob_dylan_oslo_spektrum_10oktober2013_04

Men den lille pausen for 72-årige Dylan gjorde tydeligvis underverker. For da han kom på scenen igjen, var det en helt annen mann enn i starten. Til tider blei Oslo Spektrum svært så intim til tross for at den nok er i største laget for denne mannen. Jeg tror et mindre sted hadde gjort seg enda bedre for Dylan.

Mitt lille høydepunkt var nok Forgetful Heart. Det var en helt fantastisk flott opplevelse. Veldig stemningsfullt. Alt stemte. Og vakre munnspillsolopartier.

Bob Dylan spilte en god del nytt, men noen klassikere var det jo også. Og det tok gjerne litt tid før jeg kjente dem igjen (noe som er typisk Dylan har jeg lest meg til). Avslutningslåta Blowin’ in the Wind var et slikt eksempel.

Det var et svært voksent publikum tilstede i Oslo Spektrum. Kanskje ikke så rart med tanke på at Bob Dylan har holdt på i 50 år. Men det var også mange uten grått hår tilstede.

Til tross for en litt svak start på konserten, blei dette totalt sett en flott torsdagskveld med Dylan i Oslo.

Setlisten for Bob Dylan i Oslo Spektrum torsdag 10. oktober 2013:

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.