Kult på tur – aldri sur

kult_pa_tur

Anmeldereksemplaret er levert av Gyldendal Norsk Forlag.

Det er ikke alle som er vant til å ferdes i skogen eller helt vet hva man kan foreta seg der. Det var utgangspunktet til forfatterne Sondre Harvik Bjaberg og Håkon Forfod Sønneland, da de skulle lage Kult på tur.

Boka inneholder godt og vel 30 tips til hva du kan gjøre når du ferdes i natur. En del av dem er av den opplagte typen “Å hvorfor har jeg ikke tenkt på det“, mens andre er “Det var nytt“. Det er ikke alltid like lett å komme på nye og spennende ideer når man sitter å skal planlegge en tur. Derfor er det veldig greit å kunne få litt hjelp på veien.

Jeg tror kanskje jeg hadde vært skeptisk til både å smake på maur og sevje, men det er nå meg da. Å lage barkebåt eller smådyr er nok mer min greie.

De fleste av tipsene krever svært lite forarbeid, noe som selvsagt gjør at terskelen for å gjøre noe spennende i naturen blir svært lav.

Jeg må også nevne at bildene i boka er flotte og der det trengs, er det en liten bildeserie for hvordan du går fram med aktiviteten. Tekstene til hver aktivitet er korte og beskrivende. Det er også tatt med noen små sikkerhetstips der kniv og flammer er involvert.

Kult på tur er en god idébok for både deg som er forelder, jobber i skole eller barnehage og konklusjonen er vel at har du denne boka, en kniv og litt hyssing, er du langt på vei til å bli en friluftensmann.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.