Å samle på TV-kanaler

samle_pa_tv-kanaler_01_svt2_provebilde

Da jeg vokste opp på 80-tallet hadde vi en TV-kanal, og det var NRK. Om vi var heldige, kunne vi om sommeren få inn svensk Kanal 1 og 2 og under svært gode forhold, også danske DR (om noe snøete).

Etter at vi fikk svenske-antenne på slutten av 80-tallet åpnet en hel ny verden seg for meg. Jeg begynte å samle på TV-kanaler.

samle_pa_tv-kanaler_02 samle_pa_tv-kanaler_03

Jeg måtte jo ha litt system på dette, og begynte å notere ned kanalene vi mottok i bøker. I årenes løp blei det totalt sju. I ettertid angrer jeg litt på at jeg ikke også noterte hvilke kanaler de blei mottatt på.

Sommeren var det store høydepunktet, da var været fint og de atmosfæriske forholdene var svært gode. Da var det daglig å skru på TV’n for å se om vi kunne få inn noe annet enn NRK og de to svenske kanalene. Jeg vokste opp i Risør, og dermed var det fri sikt til det store utland.

Jeg har fått inn både spansk, italiensk og øst-tysk TV i tillegg til engelske, nederlanske, tyske og en finsk kanal. I listen nederst i innlegget finner du en liste over kanaler jeg fikk inn i perioden august 1994 til juli 1996 (bok 7). De andre bøkene inneholder en del kanaler til, men disse var ikke tilgjengelig da jeg skrev innlegget.

En av mine favoritter, om man kan si det sånn, er et prøvebilde fra friidretts-VM i Gøteborg.

Jeg har ikke skrevet opp hvilke NRK-sendere jeg fikk inn. Hovdefjell var min hovedsender, men Skien var også som regel inne, riktig nok litt snøete. Spesielt Halden dukket opp i finværet, mens Lyngdal og Greipstad-senderen var inne en god del sjeldnere.

Det var ikke uvanlig at de nederlanske kanalene dukket opp om sommeren, mens de andre var mer sjelden. Jeg er nesten sikker på sikker på at jeg har fått inn alle (eller de fleste) senderne til dansk TV2.

I den gamle analoge TV-verdenen sluttet de fleste kanalene å sende etter siste program. Det gjorde at man, spesielt nattestid, kunne ta inn andre kanaler med svakere signaler som på dagtid ikke var mulig å se. Og det var i en slik periode jeg fikk inn de engelske kanalene.

I den analoge TV-verdenen var dette en gøy, om noe sær, hobby å ha.

Norske kanaler

  • NRK
  • TV 2
  • TV-Agder 1
  • NTV Fredrikstad

Svenske kanaler

  • Kanal 1
  • TV2
  • TV4
  • Prøvebilde friidrets-VM Gøteborg

Danske kanaler

DR
TV2 Aabernaa
TV2 Hadsten
TV2 Hedensted
TV2 Jyderup
TV2 Kbh. Vest
TV2 Naskov
TV2 Nibe
TV2 Svenborg
TV2 Syderup
TV2 Thisted
TV2 Tolne
TV2 Tommerup
TV2 Varde
TV2 Viborg
TV2 Videbæk
TV2 Vordingborg
TV-Aalborg

Andre utelandske kanaler

? England
Carlton Sport England
Channel 4 England
YLE1 Finland
Nederland 1 (NED1) Nederland
Nederland 2 Nederland
Nederland 3 Nederland
Nederland 3 Palplus 16:9 Nederland
ARD1 (NDR1) Tyskland
NDR3 (N3) Tyskland
RTL Tyskland
Sat 1 Tyskland
ZDF Tyskland

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.