Turist i egen by 2015

Turist i egen by 2015

Turist i egen by var søndag 12. april, og min søster og jeg hadde planlagt tre steder i Oslo vi skulle besøke. Men første etappe var å få tak i gratis Oslopass på Rådhuset. Vi var der ca. klokka ti og måtte vi stå i kø en god stund. En liten trøst for oss, var at køen var enda lenger, da vi passerte Rådhuset på et senere tidspunkt.

Oslo Reptilpark

Det finnes mange rare og snåle dyr rundt omkring, og noen av dem ser du i reptilparken. Jeg blei veldig fascinert av mosefrosken som var svært vanskelig å se. Geckoen var også flott med sin friske grønnfarge. Så var det mange type slanger, som grenser opp mot ekle. Edderkopper og andre insekter gir meg grøssninger, så de brukte jeg ikke så veldig mye tid på. Er litt sånn skrekkblandet fryd.

Norsk Folkemuseum

Folkemuseet er vel et lite Norge i miniatyr, med bygninger fra ulike deler av Norge og tidsepoker. Blir nærmest som å reise i tid. Veldig gøy og interessant å se. En stavkirke fra Gol, Hallingdal finner du også der, i tillegg til en av de fredete røde telefonkioskene.

Teknisk Museum

Om du har tenkt å se alt på Teknisk Museum, sett av god tid. Her er det utrolig mye å se. Gamle fly, bilder og tog. Autentiske kjøkken og stuer fra ulike tiår. Klokker, plast og strøm. Tiden går veldig fort. Et interessant og spennende sted.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.