Fotball-EM 2016: Torsdag 16. juni

Tre kamper torsdag 16. juni:

England – Wales (gruppe B). Tydelig at britene kan heie på fotball. Tribunen bruser stort sett hele tida. England får et frispark utenfor Wales’ 16 meter etter 26 minutter. Veldig god sjanse. Corner til England etter 35 som går rett på utsiden. Wales får frispark etter 41 minutter, ca 30 meter fra Englandsmål. Frisparket går rett i mål. Pent mål av Bale. England presser  i åpningsminuttene av 2. omgang og det ender med at Vardy scorer etter 55 minutter. Et minutt på overtid scorer Sturridge for England. Sluttresultat: England – Wales 2 – 1

Ukraina – Nord-Irland (gruppe C). Ukraina åpener best. Men det er ikke de helt store sjansene for noen av lagene. Forholdsvis gjevnt. Nord-Irland presser litt mer mot slutten av 1. omgang. Kraftig regn. Etter 48 minutter får Nord-Irland frispark som McAuley setter veldig pent i mål. God sjanse til Ukraina på et frispark etter 50. Så begynner det å hagle veldig kraftig, og dommer stopper kampen etter 57 minutter. Kampen er i gang igjen etter et par minutter. De nord-irske publikumerne dominerer tribunen totalt. Ukraina presser en del mer mot slutten. Etter 84 minutter skal det byttes på Nord-Irland, men forvirringen er total om hvem som skal ut, så det skjer ikke noe bytte likevel. I siste spillerminutt på overtid, har Nord-Irland et veldig flott angrep som ender med mål ved McGinn. Sluttresultat: Ukraina – Nord-Irland 0 – 2

Tyskland – Polen (gruppe C). 1. omgangen synes jeg var litt kjedelig. Skjedde ikke det helt store. 2. omgangen var mye friskere. Begge lag spilte mer offensivt og det ga flere målsjanser til begge lag, uten at det førte til noen mål. Sluttresultat: Tyskland – Polen 0 – 0