Stjerneskudd

Det er august og igjen tid for at jorda passerer gjennom halen til kometen Switf-Tuttle. Og i år skal visst stjerneskuddsvermen fra Perseidene være ekstra stor. Om været holder, er det mulig å se i et par netter til.

Jeg var ute en liten halvtime på balkongen min ca. 01.30 natt til fredag 12. august. Det var nærmest skyfritt og selv om jeg bor på Torshov i Oslo og det er en god del belysning her, hadde jeg ikke noen problemer med å se stjerneskuddene som gjevne skøyt ut fra himmelen. Mange veldig flotte. Var et som gikk over store deler av himmelen og varte i 3-4 sekunder.

Men å skulle ta bilder av det, er jo en litt annen sak. Man må satse på at kameraet er rettet mot det stedet på himmelen det ser ut til å komme flest stjerneskudd fra, og at kameraet tar bilde i det skuddet er der. Jeg prøvde meg på 5 sekunders lukkertid hvor kameraet tok bilde hvert 6. sekund. Jeg klarte å fange et stjerneskudd ganske tydelig (det første bildet) og et noe svakere et. I tillegg fikk jeg bilde av en satelitt som passerte.

Foto: © 2016 – Frank Eivind Rundholt

2016 Frank Eivind Rundholt
Et ganske klart stjerneskudd.
2016 Frank Eivind Rundholt
Ikke så lett å se dette stjerneskuddet, men du finner det som en vertikal strek omtrent midt på bildet, 1/3 fra toppen.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.