Ferie på Lanzarote

I slutten av november var kjæresten og jeg på ferie på Lanzarote, en av de mange øyer som til hører Kanariøyene. Og kan på det varmeste anbefale en ferie på Lanzarote i slutten av november. Været var egentlig upåklagelig. Lettskya, sol og rundt 25 grader på det jevne. Vi hadde riktig nok enkelte veldig korte regnbyger et par dager. Men dette var på ingen måte noe plagsomt. Den varmeste dagen hadde vi 32 grader i skyggen.

Vi bodde på Lomo Blanco som er et leilighetshotell sentralt plassert i Puerto del Carmen. I en 10 minutters radius (altså vanlig gange) hadde vi det vi trengte av butikker, spisesteder, strandpromenade, badestrand og kjøpesenter.

Vi fikk oppleve veldig mye den uka vi var på Lanzarote. I Teguise blir gatene omgjort til marked på søndager. Vi var litt heldige og fikk med oss en matfestival som blir arrangert årlig og tilfeldigvis den helga vi var der. Mye god mat å smake på. Mange boder å sjekke ut. Og du får testet prute egenskapene dine på dette markedet.

Det kan også anbefales å ta en dagstur med buss rundt på Lanzarote. Det er nok flere som arrangerer dette, men vi var med Apollo som vi har hadde bestilt turen hos. På denne bussturen fikk vi se Timanfaya som er et aktivt vulkanområde. Riktig nok ikke noe rendende lava, men bare fem meter under bakken er det 600 varmegrader. Og det fikk vi se noen eksempler på. Et sted var det satt rør ned i bakken. Her blei det helt på vann og i løpet av noen sekunder kom det en dampsky opp. Vi fikk også kjenne på varme steiner og se mat i restauranten der bli lagd på varmen fra rett under bakken. Det var også veldig spennende med kjøretur i lavalandskapet.

Videre på denne turen besøkte vi Mirador del Rio som er et fin utsiktspunkt hvor man kan se de to nordligeste øyene som tilhører Lanzarote. Vi var i lavagrotta Lameos del Agua hvor det finnes blinde albino krabber. Vi fikk og litt innføring i aloe vera og omvisning i hjemmet til kunstner og arkitekt Manrique som har hatt stor betydning for hvordan Lanzarote ser ut.

Har du tenkt å gå deg en tur, kan det anbefales å fra Puerto del Carmen til Puerto Calero. Mellom de to byene er det en fin kyststi på ca. 5 km. OM du ikke vil gå samme tur tilbake, kan du ta en båt som kjører mellom de to bytene. Fin tur det også.

Vi hadde det også veldig fint på ubåttur. Det var i Puerto Calero. Ubåten har store glassvinduer på begge sider med to sitteplasser per vindu. Vi var nede på hele 35 meters dyp, men hadde ingen fornemmelse av at det hverken var så dypt eller at man satt i en ubåt. Det var veldig lyst ute og god sikt. Det var masse fisk der og vi så også en stor havrokke. Det var også et par båtvrak der som gjorde det hele veldig fascinerende.

Ellers blei det litt shopping i alle småbutikkene som finnes i Puerto del Carmen. Mye god mat og litt bading.

Så Lanzarote kan absolutt anbefales på det varmeste!

Foto: © 2017 – Frank Eivind Rundholt

Innflygingen til Lanzarote. Flyplassen ligger omtrent midt mellom hovedstaden Arrecife og Puerto del Carmen.
Lomo Blanco lå veldig sentralt med gangavstand til alt. Fin med palmer i hagen.
Hotellet vi boddet på i Puerto del Carmen, Lomo Blanco.
Heidi og jeg måtte jo ta en selfie som bevis på at vi har vært på Lanzarote ;-)
Strand på den ene siden og butikker og restauranter på den andre.
Det føltes noe rart å se julepynt i 25 grader, ikke helt det jeg forbinder med jul.
Selv om man er vokst opp med sangen “Feliz Navidad”, gikk det vel egentlig opp for meg for første gang at det betyr “God jul”.
Julenissen hører heller ikke helt hjemme i mange varmegrader.
Vi spiste masse god mat. Her er det kylling fajitas som vi spiste på Cantina Don Rafael, et sted som anbefales på det varmeste. Mye og veldig god mat!
Det var lett skydekke det meste av tiden vi var på Lanzarote, noe som gjorde at det kun var en kveld man kunne få tatt et skikkelig sydlansk solnedgangsbilde…
…så da må man ha med to av slike.
Dette er fra markedet i Teguise.
Mye god mat på matmesse.
Slik så det ut i undervann ved stranda, yrende fiskeliv.
Det er en del trapper og opp og ned når man går fra Puerto del Carmen til Puerto Calero.
Spennende landskap på Lanzarote.
Det er ikke noe så mye grønt på Lanzarote, men noen oaser rundt hus er det jo.
Her er ubåten på vei ut fra havna før den dykker.
En stor rokk og mye fisk.
En dykker svømte rundt ubåten med litt mat slik at vi fikk sett enda mere fisk.
Veldig stilig å se vrak under vann.
Timanfaya
Her damper det godt etter å ha helt vann i et rør hvor temperaturen er rundt 600 grader bare 5 meter under bakken.
Denne grusen holdt 100 grader og var varmet på overflaten.
Lavalandskap
Store kratre etter vulkan
Lanzarote er en vulkan øy, og det er lett å se.
Vi opplevde en klassisk Fleksnes-episode på vei ned et fjell med trang og svingete vei. Bussen vi møtte, måtte rygge og vi klarte – så vidt – å snike oss forbi.
La Graciosa sett fra Mirador del Rio.
Vulkangrotta i Jameos del Agua.
Blinde albino krabber.
Oslo fredag kveld på innflygning til Gardermoen.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: