PyeongChang 2018: God norsk uke-OL uke i PyeongChang

Vinter-OL i PyeongChang startet 9. februar og har vart en uke nå. Og det har vært en veldig god uke sett med norske øyne. Til nå (fredag 16. februar), ca halvveis i OL, har Norge 6 gull, 8 sølv og 5 bronse. Totalt 19 medaljer og det landet som har tatt flest medaljer totalt.

Lørdag 10. februar fikk Norge sin første medalje ved Marit Bjørgen på 15 km skibytte. Det blei sølv. Samme dag fikk Marte Olsbu sølv på kvinnenes 7.5 km sprint skiskyting. Men det blei to nordmenn på pallen i hopp normal bakke. Sølv til Johann Andre Forfang og bronse til Robert Johansson.

Det blei storeslem på mennenes 30 km fellesstart med skibytte for menn søndag 11. februar. Gull til Simen Hegstad Kruger. Bronse til Martin Johnsrud Sundby og bronse til Hans Christer Holund.

Mandag 12. februar tok Maren Lundby gull i kvennenes hopp normal bakke.

Tirsdag 13. februar var det sprint for menn og kvinner. Maiken Caspersen Falla tok bronse i kvinnesprinten, mens Johannes Høsflot Klæbo tok gull i mennenes sprint.

Det blei dobbelt norsk i mennenes utfor torsdag 15. februar. Gull til Aksel Lund Svindal og sølv til Kjetil Jansrud. I kvinnenes storslalom blei det sølv til Ragnhild Mowinckel. På kvinnenes 10 km fri blei det gull til Ragnhild Haga og bronse til Marit Bjørgen. Johannes Bø vant skiskyting på mennnenes 20 km.

Kjetil Jansrud tok en ny medalje på fredag 16. februar. Da blei det bronse i Super-G. På mennenes 15 km fri blei det sølv til Simen Hegstad Kruger.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.