Påska 2018

I påska var jeg i Stockholm sammen med kjæresten og bonusbarna. Vi bodde i Solna rett utenfor Stockholm, bare en 10-15 t-banetur til sentrum. Og t-banen i Stockholm går fort, mye raskere enn i Oslo.

Vi tok toget fra Oslo til Stockholm. Og selv om den er på nærmere 5.5 timer, går det ganske raskt. Spesielt på svensk side. I Norge er det sneglefart tempo.

Første dagen tilbrakte vi hovedsakelig på Skansen. Jeg var faktisk ikke klar over at det var et så stort område. Tenkte det var scenen man ser på TV og litt til å se på, men der tok jeg feil. Mange dyr å se på. Bjørnene hadde nettopp våknet fra dvalen sin. Det vår reinsdyr der, sel og moskus. Vi var også innom Gamla stan. Vi tok også t-banen til Thorildsplan for å se på utsmykningen der som er 8-bit kunst

Dag to var vi først på Stockholsm spelmuseum. Der var det mye snadder for en retrofan. Spillmaskiner fra 70-tallet og fram til i dag. Vi var også på Natuthistorisk museum. Stor og spennende ustilling der med blant annet mange dinsourskjeletter.

Etter å ha lagt ut bilder på Instagram fra besøket på Stockholms spelmuseum, fikk jeg invitasjon til å besøke DICE siste dagen vår i Stockholm. For de uinvidde, så er DICE en spillprodusent eid av Electronic Arts (EA) og har laget blant annet Battlefront.

Vi var avsluttet påskeferien i Risør. Der blei det grilling, vi prøvde fiskelykken (men fikk ingenting) og årets første bad. 0.9 grader er det kaldeste jeg har badet i. Det blei også en del irritasjon ved forsøk på løsing av Rubiks kube.

Foto: © 2018 – Frank Eivind Rundholt

Det er dette jeg forbinder med Skansen, men som egentlig bare er en liten del av hele området.
Mange gamle bygninger på Skansen.
Dalahesten.
Det var mange dyr der også.
Reinsdyr
Sel
Elg
Villsvin og moskus
Ekorn
Det er veldig fint i Gamla stan.
Naturhistorisk museum…
…som var fullt av skjeletter og fosiler.
Thorildsplan
Stockholms spelmuseum
Spille DICE har gitt ut.
Grilling
Årets første bad. Kun +0,9°C, som er det kaldeste jeg har badet i noen gang.
Mye frustasjon med Rubiks kube.
Stangholmen i Risør

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.