Warning: mysqli_connect(): not found in /customers/b/3/0/frankeivind.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-no-category-base/wp-no-category-base.php on line 263 Warning: mysqli_connect(): not found in /customers/b/3/0/frankeivind.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-no-category-base/aioseop_class.php on line 71 "Lykkeliten" med Rune Andersen - Fra latter til gråt | Frank Eivinds verden

“Lykkeliten” med Rune Andersen – Fra latter til gråt

Lykkeliten - Rune Andersen

I 2017 fortale Rune Andersen og søstrene hans i programmet Vårt lille land på TV2 om oppveksten med en voldelig og alkoholisert far. På et tidspunkt hadde de spurt sin mor om de skulle fortelle denne historien. Det sa hun ja til, men først etter hennes død.

Rune Andersen lagde forestillingen Lykkeliten som hadde premiere i januar 2018 i Kristiansand. Jeg så forestillingen et år etter på Natinaltheatret.

Det er en fin, men sterk forestilling. For det meste forteller han om alle de flotte naboene han har, ungene han leker med og underholder for. Så plutselig kommer det en del hvor han forteller om frykten for å komme hjem. Hvor han lurer på i hvilken tilstand faren er i. Faren slår og moren tar i mot for beskytte Rune og hans to søstre. De har det fint når faren er på sjøen, men lever i frykt når han er hjemme.

Forestillingen er knyttet sammen med en slags rød tråd fra start til slutt, med noen morsomme imitasjoner som for et yngre publikum kanskje virker noe fjernt.

Dette er på mange måter en oppvekstroman på scenen hvor bare Rune Andersen og en pianist befinner seg. Veldig nakent og ærlig.

En fin forestilling som får fram både latter og gråt.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.