Tur til Verona

Det kan være deilig med et avbrekk sånn utpå høsten en gang. Så kjæresten min Heidi og jeg tok en tur til Verona i Italia sånn i andre halvdel av oktober. Bort fra lave temperaturer i Norge til shortsvær i Italia.

Verona er en veldig flott by med både store åpne plasser og mange små gater. Fint å gå rundt og bare se, er veldig flott. Vi besøkte blant annet ved veggen Julie og hennes balkong. Vi tok “Fløybanen” til Castel San Pietro. Her er utsikten over Verona veldig flott.

Vi var også og besøkte en italiensk familie som Heidi kjenner. Det var veldig hyggelig!

Verona ligger greit til, som gjør det enkelt og bruke byen som utgangspunkt for andre byer i nærheten. Den ene dagen tok vi bussen til Sirmione. En fin, liten by ved Gardasjøen. Vannet i innsjøen holdt en ganske grei norsk sommertemperatur, men vi hadde ikke med badetøy.

Etter å ha gått rundt i Sirminoe en dag, tok vi båten over til Garda. En fin båttur. Her hadde vi litt mat og vi gikk til neste by, Bardolini, som bare var en 45 minutters gåtur unna. Herfra tok vi bussen tilbake til Verona.

Venezia ligger bare en liten togtur unna Verona, så vi dro ditt en dag også. Vi tok rutebåt fra togstasjonen til San Marco plassen. Det blei utgangspunktet for en gåtur på kryss og tvers. Inn i trange smug og mange blindveier. Her måtte man enten vite hvor man gikk, eller så var Google Maps veldig grei å ha.

Det blei mye deilig pizza og pasta i den lille uka vi var i Verona. Været var helt fantastisk og temperaturen lå på rundt 24 grader. Dette var riktig nok noe varmere enn det pleier på denne tida, men vi klagde ikke på det.

Verona er absoullt en by det er verdt å ta en tur til.

Foto: © 2019 – Frank Eivind Rundholt

Soloppgang like etter avgang Gardermoen.
Innflygningen til Verona.
Det så høstlig ut med blader på bakken, men temperaturen var på ca +24°C.
Flotte gater i Verona.
Den første lunsjen vår. Smaken av Italia.
Mange små balkonger med ulike potteplanter.
Vi hang opp en lapp på veggen til Julie.
Oss ;-)
Casa di Giulietta. Balkongen til Julie (i Romeo & Julie).
Frokosten på hotellet var kanskje ikke fanzy, slik man finner på norske hotell, men vi ble da mette.
En allé av scoutere.

En villt fremmed tok bilde av oss.
En litt større balkong med grønnvekster.
Elven Adige som slynger seg gjennom og rundt Verona.

Utsikt over Verona.
Her kan man se en av de mange smale gatene i Verona.

Viktig å kose seg.

Marked i Verona. Her kjøpte vi oss blant annet fargerik pasta.
Statuer er det mange av rundt om i Verona.
Det blei litt pizza-spising mens vi var i Italia.
Verona by night.
Viktig med dessert. Italiensk is er veldig godt!
Sirmione ved Gardasjøen.

Gardasjøen var full av fisk.

Heidi ser ut over Gardasjøen.

Vedlig fint i Garda.
Solnedgang over Gardasjøen.
Venezias “gater”.
San Marco plassen.

Mer pizza ;-)

Venezia er en veldig flott by.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.