Norge i en slags dvale

Det var en veldig merkelig stemning på jobben torsdag formiddag. Alle hadde en følelse av at snart skjer det noe. Ventet på at Erna Solberg skulle trykke på den store knappen. Og det skjedde ved pressekonferanse klokken 14. Der blei det blant annet sakt at alle skoler og barnehager i Norge skal stenge.

Selv om det blei sakt ganske så tydelig at hamstring ikke er nødvendig, var det mange butikkhyller som var tomme. Spesielt for dopapir og bleier.

Da jeg dro på jobb i dag fredag 13. mars, var det betraktelig færre på t-banen. Folk satt en og en på seteradene. Så det som blei sagt i går, er tydeligvis tatt hensyn til. Selv på Jernbanetorget var det nærmerst folketomt.

Jeg jobber i barnehage og vi har åpent for at de som jobber med samfunnskritiske funskjoner, har et sted hvor barna kan være. Vi var en knapp håndfull i dag.

Den neste uka blir det hjemmekontor på meg med blant annet laging av bildemapper til barn som slutter til sommeren. Så jeg har nok å gjøre.

Det er unektelig en merkelig stemning. Med færre folk over alt, og det er jo fint. Hvis alle klarer å følge det det Folkehelseinstituttet og regjerninger pålegger, så skal det vel gå fint.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.