Warning: mysqli_connect(): not found in /customers/b/3/0/frankeivind.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-no-category-base/wp-no-category-base.php on line 263 Warning: mysqli_connect(): not found in /customers/b/3/0/frankeivind.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-no-category-base/aioseop_class.php on line 71 Fotball-EM starter fredag 11. juni – Kampoversikt og 4K på TV 2 Play | Frank Eivinds verden

Fotball-EM starter fredag 11. juni – Kampoversikt og 4K på TV 2 Play

Fotball-EM for herrer skulle egentlig gått i fjor sommer, men på grunn av koronapandemien blei dette UEFA Euro 2020 mesterskapet utsatt et år. Første kamp, Tyrkia – Italia, går dermed avstabelen fredag 11. juni på NRK1. Finalen spilles 11. juli. Kampene deles mellom NRK og TV 2. TV 2 sine kamper kan sees i 4K på TV 2 Play.

Fra TV 2 pressemelding 22. mai:

For sjette gang deler NRK og TV 2 på senderettighetene for et stort internasjonalt fotballmesterskap og fortsetter det vellykkede samarbeidet seg imellom.

51 kamper er nå fordelt jevnt mellom de to mediehusene. Også denne gang sender NRK åpningskampen og finalen, mens TV 2 står for semifinalene.

Som i tidligere mesterskap samarbeider TV 2 og NRK om et EM-manager-spill, der du kan sette opp ditt eget favorittlag og konkurrere med andre på nett.

De to mediehusene fortsetter det gode samarbeidet fra de siste årenes største fotballmesterskap med sendinger fra Kontraskjæret i Oslo.

– Dette velsmurte samspillet skal gi seerne en hel måned med etterlengtede, herlige fotballopplevelser fra hele Europa. At vi i tillegg får tilskuere tilbake på tribunene vil gi hele mesterskapet og alle involvert et voldsomt løft. Vi teller ned nå dag for dag, og gleder oss enormt, sier Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2.

Begge de to største allmennkringkasterne i landet ser det som en av sine viktigste oppgaver å tilby de største idrettsbegivenhetene til publikum på bredest mulig måte. Både TV 2 og NRK har stor tro på at årets EM vil samle store deler av det norske folket foran skjermene i sommer.

– Endelig kan vi gi et fotballhungrig publikum de beste øyeblikkene igjen, med mesterskapet vi alle har ventet på et helt år. Vi tror at sportsentusiaster over hele Europa trenger denne fotballfesten etter å ha tilbrakt store deler av året inne bak sine egne husvegger, sier sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor.

Og når færre kan reise og være fysisk til stede på arenaene mener begge sportsredaktørene at det er viktigere enn noen gang at NRK og TV 2 sammen gir det norske publikumet det aller beste tilbudet det er mulig å få under et EM.

Fotball-EM 2020
Kampoversrikt for fotball-EM 2020

Fra TV 2 pressemelding 4. juni:

Lørdag 12. juni kl. 21.00 sparkes EM i gang på TV 2 med kampen mellom Belgia og Russland. TV 2 sender i løpet av mesterskapet hele 25 kamper, og alle vil bli sendt i 4K-oppløsning på TV 2 Play.

– Fotballens store fest fortjener en best mulig TV-opplevelse. Derfor er vi veldig glade for å kunne tilby alle de 25 TV 2-sendte kampene i 4K via TV 2 Play, forteller digitaldirektør Christian Birkeland i TV 2.

Fotball-EM vil være tilgjengelig i 4K for alle med abonnementet «Sport, film og serier» eller høyere.

– Inntil nå har 4K vært forbeholdt Premier League-abonnentene. Nå blir dette tilgjengelig for de aller fleste av våre abonnenter, og for veldig mange vil dette bli den aller første gangen de ser direktesendt sport i 4K. Og de kan virkelig glede seg, for dette tar fotballopplevelsen til et helt nytt nivå, forklarer Birkeland.

For å kunne se sendinger på TV 2 Play i 4K kreves dette:

Apple TV 4K som er koblet til en 4K/UHD-TV, eller direkte via TV 2 Play sin smart-tv app for nyere Samsung og LG TV-er (2019 eller nyere). Alternativt kan man bruke nyere kompatible projektorer, Android TV eller Chromecast-enhet som støtter 4K-oppløsningen.

Det anbefales en god internettforbindelse for å se sendinger i 4K (minst 30 Mbit/s – anbefalt mer enn 50 Mbit/s). Brukerens enhet bør også være koblet til nettverk via kabel og ikke trådløst. Sendingene i 4K har en oppløsning på 3840 x 2160p 20.0 Mbit/s; 50 fps.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.