Beijing 2022 – Tirsdag 15. februar

Tirsdag 15. februar blei en veldig god norsk dag i Beijing 2022. Jeg fikk med meg siste runnet til Mons Røisland i Big Air som gjorde at han endte på en flott andre plass.

Mennenes skiskyting stafett 4 x 7,5 km så jeg på vei til jobb. Og dette blei en skikkelig rysare. Norge fikk strafferunde på første første etappe og lå rundt 40 sekunder bak Russland (ROC). Og slik var det stort sett gjennom hele stafetten. Russland lå i tet med Frankrike, Tyskland og Norge som gikk nærmest i en klynge rundt 1 minutt bak. Men så kom siste skyting og Russland skulle egentlig bare treffe for å sikre gullet. Slik blei det ikke. Total kollaps med hele fire bom og en strafferunde. Vetle Sjåstad Christiansen er iskald og skyter ned alle de fem blinkene. Går ut først etter åttende skyting, noe som holder inn helt til mål. Et fantastisk godt gull til Norge!

Norge tok også gull på lagtempo skøyter for menn. Som om ikke dette var nok, så blei det dobbelt norsk i kombinert; sølv til Jens Lurås Oftebro og gull til Jørgen Graabak.

Etter dagen gode medaljefangst har Norge nå hele 12 gull, 7 sølv og 7 bronse.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.