#barnehagestreik22 er over

Nå er streiken i de private barnehagene over. Partene møttes hos Riksmegleren til tvungen mekling tirsdag 15. november klokken 15.00. Etter 18 timers mekling var Utdanningsforbundet, Fagforbundet, Delta og PBL ferdig onsdag morgen 16. november. Streiken startet 17. oktober.

Det var i hovedsak pensjon som var årsaken til konflikten og en fire og halv ukers streik. Ny AFP ordninging skulle egentlig vært klar 1.1.2023, men er nå satt til 1.1.2025. Fra 1. januar neste år går prosentsatsen ansatte skal betale ned fra 3 til 2,5% og ned til 2% når den nye ordningen trer i kraft. Arbeidsgivers prosentandel øker tilsvarende. Den totale prosentsatsen vil være på 7%. Her ville PBL i utgangspunktet gå ned til 5%, men det fikk de ikke gjennomslag for.

Barnehagene vil ha vanlig åpningstider igjen fra torsdag 17. november.

Kilder: Utdanningsforbundet og Fagforbundet

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.