Eggene er lagt i Ragnas hage

I mange år har vi i Ragnas hage hatt egg til klekking når det nærmer seg påske. Eggene kom til barnehagen tirsdag 28. februar og ble lagt i en rugekasse. Her skal de ligge i 21 dager før kyllingene kommer. Det betyr at kyllingene vil komme rundt den 20. mars. I år har vi 20 egg og erfaringsmessig blir vel dette 10-12 kyllinger.

Vi pleier å ha et opplegg rundt dette på avdelingene hvor vi snakker om at eggene etter hvert blir til kyllinger. Vi ser på bilder om hvordan kyllingene utvikler seg i egget og tar gjevnlig en titt på eggene i rugekassa, selv om det strengt tatt ikke er noe synlig som skjer her på tre uker. Men barna blir veldig engasjerte.

Så nå skal vi følge spent med de neste ukene.

Egg og kyllinger våren 2023 - Ragnas hage

Egg og kyllinger våren 2023 - Ragnas hage

Egg og kyllinger våren 2023 - Ragnas hage
Forskjellige plansjer over hvordan kyllingens utvikling i egget er.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.