29 thoughts on “Legg igjen en kommentar

 • 29/08/2011 at 18:50
  Permalink

  Utrolig bra side du har :) Jeg er ganske fersk på blogg men synes jeg er godt i gang
  allerede. Tar gjerne imot tips altså :-) Klem

  Reply
 • 07/02/2012 at 14:28
  Permalink

  Hei Frank Eivind.

  Jeg er i gang (for uker siden) med å laste ned en ISO-fil fra siden din. Den tikker og går, og er nå passert 86,7%.
  Mens jeg sitter her med hendene i fanget og bare venter på sluttresultatet, har jeg også kikket litt på ting du skriver om din produksjon av Hurtigruten.
  Siden jeg selv klipper i Sony Vegas, og jeg ser du skriver at du valgte å legge DVD-versjonen inn på en 4,7GB plate, og muligens slet litt med å få plass, så lurer jeg på hva årsaken var til at du ikke valgte å legge prosjektet inn på en 2-lags DVD (8,5GB)

  Egil

  Reply
  • 08/02/2012 at 19:40
   Permalink

   Jeg gjorde mange forskjellige tester angående hvilken bitrate jeg skulle velge. Jeg endte vel på å kode med en gjennomsittelig bitrate på ca. 6,5 Mbps. Høyere bitrate ga ikke noe nevneverdig bedre bilde. Derfor valgte jeg heller å skvise så mye jeg kunne ut av en 4,7 GB plate.

   Reply
 • 08/02/2012 at 19:58
  Permalink

  Hei igjen, og et spørsmål til:
  Betyr svaret ditt at du, når du laget platen, gikk rundt “Sony DVD-Architect”, og la prosjektet rett fra Vegas og til platen?
  Som du antagelig forstår så er jeg nysgjerrig på om du benytter deg av Sony DVD-Architect. Og nysgjerrigheten dukker altså opp når jeg leser at du har hatt plunder og heft.
  Jeg benytter selv DVD-Architect til mine prosjekt. BluRay-prosjekter går som en lek helt feilfritt hver eneste gang. Det samme gjør også DVD-prosjekter, som kan være så lange som det bare vil, da Architect med sine kontroller og parameter styrer prosjektets størrelse mot platen(e) i sanntid.

  Reply
  • 08/02/2012 at 21:29
   Permalink

   Jeg brukte DVD-Architect til både DVD og Blu-ray versjonen, men kodet videoen med TMPGEnc Video Mastering Works 5. Hovedgrunnen til det var jeg også laget NTSC DVD med 29.97 fps og Blu-ray med 24 fps.

   Originalmateriale fra NRK var 25 fps, og kunne da egentlig kodet PAL DVD versjonen rett i Vegas Pro 10. Men Vegas Pro klarte ikke å konverte fra 25 fps til 29.97 fps eller 24 fps på en tilfredstillende måte. Blei alt for mye hakking i videoen. TMPGEnc gjør en mye bedre jobb på dette området.

   Kjørte derfor ut en ‘master’ fra Vegas Pro i MP4 med så høy bitrate som mulig i 1080p @ 25 fps og konverterte de ulike formatene ut fra dette.

   Lagde som sagt platene i DVD-Architect. Har samme meny i alle versjonene, byttet bare ut videofilene for de respektive versjonene.

   Reply
 • 24/03/2012 at 17:37
  Permalink

  Hei! Takk for påminnelsen om sommertid. Uten din blogg hadde jeg nok kommet for sent på kontoret mandag…

  Reply
 • 20/04/2012 at 02:33
  Permalink

  Cool blog. Since I am a quite visual person and although I don’t really master Norwegian yet, your blog really appeals to me. I think you have a fine eye for attracting bloggers in more than one way. What is your representation system? Visual maybe? Ha det,

  Samuel

  Reply
 • 18/08/2012 at 17:54
  Permalink

  Hei, ser at du har 2 blogg oppe og går.. hvilke nettadresse bruker du? blogg.frankeivind.net eller frankeivind.net ? rydder jo lista på bloglovin, dermed fikk jeg opp 2.. du bør kanskje slette en av de nettadressene jeg nevnte? :)

  Reply
  • 19/08/2012 at 12:48
   Permalink

   Begge adressene virker og går til samme blogg, men det er frankeivind.net som jeg nå bruker. Har gitt beskjed til Bloglovin om hvilken adresse jeg bruker.

   Reply
 • 31/12/2012 at 14:49
  Permalink

  Hei Frank Eivind :-)
  Kjempebra blogg!!!
  Har prøvd å stille gutta bak disken på elektroforretninger en del spørsmål ang. Strong SRT8965 Hybrid PVR, men de har ikke hatt nok opplæring til å kunne svare.
  Derfor er det helt fantastisk at du har tatt deg tid til å gå gjennom funksjonaliteten, og ikke minst dokumentere på en flott måte.
  Fikk svar på alle mine spørsmål via bloggen din.
  So, keep ut the good work :-)

  Reply
 • 07/05/2013 at 17:35
  Permalink

  Skjønner ikke helt hvordan du kan mene at Strong SRT8965 hybrid PVR er bedre enn Grundig DTR 8860 VOD? Ønsker en nærmere forklaring på det. Får du betalt av RiksTV for å promotere Strong SRT8965 hybrid PVR? Den henger seg hele tiden, spoling hakker og henger, kontrollen må du finsikte mot dekoder for at den skal respondere. Er på min tredje Strong PVR nå og den er akkurat like dårlig som de to første. Grundig DTR 8860 VOD er mye bedre, stabil og bra! Fint med en tilbakemelding på din lovprising av Strong… Flere som ikke skjønner din anmeldelse av Strong…

  Reply
  • 07/05/2013 at 18:40
   Permalink

   For å ta det første først: Nei, jeg får ikke betalt av RiksTV for å skrive om Strong PVRen. Den har jeg helt og holdent kjøpt for egne penger.

   Jeg var godt fornøyd med Grundig VOD fram til en oppdatering i mai 2010. Da kom det mange irriterende bugs. Året etter kom en oppdateringen som fikset det meste (les her). Og jeg syntes igjen at boksen var grei, med unntak av at den føltes treg (tror det var VOD-funksjonen som muligens var årsaken til det).

   Jeg er helt enig i det du påpeker angående Strong PVRen. Men etter den siste oppdateringen som kom i april, så fungeren boksen bra for meg. Fjernkontrollen har alltid vært dårlig. Der må det siktes ganske rette mot boksen.

   For meg føles Strong boksen mye raskere enn Grundig boksen, den siste tiden jeg hadde den.

   Håper dette godt nok svar for det du spurte om.

   Reply
   • 07/05/2013 at 20:24
    Permalink

    Hei igjen. Takk for tilbakemelding. Godt å høre at du har noen av de samme problemene med Strong PVR. RiksTV og Strong bør kunne levere en dekoder uten så mange feil når Canal Digital parabol sin PVR fungerer feilfri.

    Reply
 • 11/05/2013 at 20:04
  Permalink

  Hei igjen. Kan du sjekke på din strong pvr om det lyser en rød lysdiode i fronten når den står i standby modus? Fint med raskt svar.

  Reply
 • 01/03/2014 at 18:36
  Permalink

  Hei,
  har nå kjøpt en Strong PVR 8965. Den har en veldig irriterende “skurrelyd” som jeg tror kommer fra harddisken. Er du kjent med dette problemet?
  Hilsen Thomas

  Reply
 • 30/03/2015 at 23:41
  Permalink

  Hei! Jeg har en Grundig DTR 8860 VOD og den fungerte bra helt til en dag det sto “test” i displayet og jeg kommer ikke videre. Har prøvd mye, men får ikke i gang Grundig igjen, den kommer bare til “test” i displayet og jeg hører at den “jobber” men det skjer ingenting mer!!!! Den har nå stått og støvet ned en lang stund nå, for jeg har fibernett også, men jeg har nå lyst å få den i gang igjen. Har du noen ideer om hva det kan være, og eller noen forslag om hva jeg kan gjøre!??? På forhånd takk for alle forslag!

  Reply
 • 30/03/2015 at 23:53
  Permalink

  Til Jan angående Grundig DTR 8860 VOD: Prøv og ta ut antenne kabelen av dekoderen når det står TEST i displayet og se om den kommer seg videre da. Det funket for meg og hvis den kommer seg videre for deg så bare plugger du inn antenne kabelen igjen.

  Reply
 • 21/06/2016 at 22:14
  Permalink

  Hei! Eg har nyleg starta å blogge. Eg får ikkje treff når eg søkjer opp bloggen min i bloggurat.no sjølv om eg har teljar på sida mi. Eg får ikkje kontakt med epost adressa som er oppgitt. Har du peiling på kva eg kan ha gjort feil? altomlitt.no Det kan sjå ut som du har peiling! Takk:)

  Reply
 • 18/08/2018 at 03:22
  Permalink

  Utrolig bra side du har, Frank! Jeg er ganske ny på blogg men synes jeg er godt i gang
  allerede! Klem fra Sverige!

  Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.