Hvordan få flere treff på bloggen din?

blogg_graf_treff


Når jeg nå først skriver på en blogg, så vil jeg jo at folk skal lese det som skrives. Jeg bruker jo tross alt litt tid på det og da er det greit at dette belønnes med noen treff.

Men først, har du ikke egen blogg og leter etter et gratis alternativ kan du bruke Blogg.no, WordPress.com eller Blogger.com. Det er lett å komme igang med alle tre alternativene. Selv bruker jeg WordPress på eget domene.

Det finnes mange tips for hvordan du kan øke antall lesere på bloggen din. Jeg kommer til å skrive om ting jeg har gjort for å få  flere lesere på min blogg. Det jeg lister opp er i tilfeldig rekkefølge (tror jeg i alle fall). Jeg har ikke gjort noen reseach for denne artikkelen annet enn praktiske erfaringer over lang tid. Det finnes helt sikker andre ting man kan gjøre også, så ta gjerne å skriv en kommentar om du har andre eller bedre tips. Det tar jeg i mot med takk.

Skriv variert

En viktig ting er at du skriver variert, over et vidt spekter av temaer. Du kan gjerne bare skrive om katten din hvis det er det du vil, men da får du ikke så mange treff. Sprer du bloggpostene dine over flere temaer som filmer du har sett, praktiske problemer du har støtt på (mobil som ikke virker, PC som er gått i stykker osv.), mat du lager, bilder du tar, steder du har vært, så hjelper det veldig godt. Du vil da ha en blogg med større “ordforåd” som gjør at søkemotorene på nettet har flere ord  fra din blogg å plukke opp. Men du må finne balansegangen mellom snevert og vidt temabruk.

Bruk Twingly

Twingly er en tjeneste som brukes av en del norske medier, blandt annet VG.no, Dagbladet.no, Dinside.no og ITavisen.no. For full liste over Twingly partnere kan du klikke her. Twingly funger kort fortalt at de overnevnte sider kontakter Twingly for å sjekke om det er noen som linker til artikkelen (husk at at du må pinge din blogg hos Twingly), og bloggene blir listet opp i den aktuelle artikkelen.

Et problem er at folk linker til artikler i hytt og pine bare for å få mer trafikk på sin blogg. De tar bare å kopierer det som allerede er skrevet, uten å legge til egne kommentarer. Så bruk Twingly med fornuft.

Ping bloggen din

Det er lurt å registrere bloggen sin flere steder. På Google kan du legge til URL-en til bloggen din, slik at Google kan indeksere bloggen. Eller du kan legge til RSS-feeden din til Google Blog Search. Yahoo har også samme funksjon. Ved å bruke for eksempel ping-o-matic, så kan du pinge mange tjeneser samtidig, praktisk hvis du vil gjøre det manuelt. Det beste er jo selvfølgelig å la bloggverktøyet du bruker, for eksempel WordPress, pinge de ulike tjenestene automatisk. Dermed slipper du å tenke på dette når du blogger.

Det  finnes også noen norske ping-tjenester som kan være greit å bruke når du blogger på norsk. Blogglisten.no og Bloggurat.net er to slike. Bloggurat gir deg også en enkel statistikk for bloggen din.

Link

Får å gjøre bloggen din synlig for andre, må du linke. Hvis du har familie og venner som også blogger, kan dere liste opp linker til hverandres blogger. Kommenter andre sine blogginnlegg og legg igjen en link til din blogg. Er du registrert på ulike forum rundt omkring på Internett, er det lurt å linke til bloggen sin i forum-signaturen.

Har du noen faste blogger du leser gjevnlig, link til dem i menyen din.

Gi bilder gode navn

Jeg har faktisk sett at en god del treff jeg får på bloggen min kommer fra bildesøk hos Google. Derfor kan det ha noe for seg å gi bildene du laster opp på bloggen din gode navn. Har du tatt bilde av en gris om spiser mat, så kall bilde gris_spiser_mat.jpg i steden for HPIM8616.JPG slik det blir lagret som i kameraet ditt.

Tags

Det kan være lurt å legge til tags eller merkelapper (som det vel heter på norsk) i bloggpostene dine. Dette vil da være stikkord som søkemotorene på nettet fanger opp. Dessuten kan det være greit for deg selv og dine besøkende for enkelt å se hvilke poster som tar opp ulike temaer.

Twitter

Har du en Twitter konto (link til min profil) kan du jo poste en link til noe du har skrevet. Dermed når du ut til en del folk, og noen av dem vil nok klikke på linken.

Facebook

Av og til skriver jeg i statusfeltet at jeg har skrevet noe på bloggen min og legger ved en link. Dette fungerer på samme måte som Twitter, noen kommer helt sikker til å klikke (på linken altså, ikke mentalt).

Google Friend Connect

Som det meste annet fra Google, kommer også Google Friend Connect i beta. Jeg har nettopp installert dette på bloggen min. Men foreløpig har ikke dette gitt noen resultaer, må nok gi det litt tid.

Digg

Hvis du føler at du har skrevet noen gode artikler eller innlegg, kan du jo prøve å legge de ut på Digg.com. Jeg har gjort dette noen ganger, men det har ikke gitt noen merkbar effekt. De overnevnte tiltakene er nok mer effektive.

Avslutningvis

For å få litt ekstra input om Twingly, pingback og trackbacks vil jeg anbefale en bloggposten En kur for siteringsvegring av Anders Brenna. Den forklarer greit forskjeller og funksjoner.

Jeg søkte og jeg fant. Her er noen norske blogger som også tar opp emnet treff på blogg: ThomasMoen.com, nicolehenjum.blogg.no og webmagasinet.net

Noen engelske linker som omhandler det samme temaet: About.com og dailyblogtips.com.

Jeg håper dette kan være med på å hjelp deg til å få økt trafikk på bloggen din.

This entry was posted in blogg, data and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.


50 Responses to Hvordan få flere treff på bloggen din?

 1. Nicole says:

  Sv. Takk for kommentar på bloggen min :)) bra artikkel også. Jeg hadde faktisk glemmt å skrive det, men jeg bruker faktisknofte facebook så folk vet det er kommet et nytt innlegg :))

  Xoxo

 2. Pingback: Frank Eivinds verden » Blog Archive » Hvem ser deg?

 3. Kine says:

  Du glemte en ting :) Et pent oversiktelig brukervennlig design.

 4. Stig says:

  Joda, dette var greie tips. Og jeg benytter faktisk alle sammen.

 5. Pingback: Blogging: Hvordan få flere lesere? « Frk. Plosiv

 6. Petter says:

  Gode tips, faktisk flere enn de fleste som skirver om dette har kommet med. En liten oversikt her: http://bloggeblogging.blogspot.com/2009/06/hvorda

 7. Hege says:

  Takk for eit utrulig informerande og nyttigt blogg-innlegg!

 8. Eivind Trana says:

  Takk for tipsene! Du skal lete lenge etter en blogg som har flere temaer enn den bloggen jeg har, Frank Eivind. Jeg heter forresten Eivind selv.. :-) Jeg er ikke så opptatt av at så mange leser bloggen min. Den er til tider nesten som en dagbok. Noen ganger er jeg temmelig krass av meg, andre ganger veldig snill og romantisk… Stort sett er det vennene mine og noen av familien som er innom. Men det er artig å blogge. Det har gjort meg mer utadvendt.

  • Frank Eivind says:

   Hyggelig at tipsene kom til nytte.

   Synes det selv er gøy å blogge. Men det sluker fort litt tid, men veldig lærerikt. Har lært en masse om ulike temaer jeg har skrevet om. Veldig moro.

 9. Det er bare en ting jeg ikke liker i bloggverden. De som kommenterer anonymt. Det er noe grisete og (porno)snuskete ved det. Jeg mener, jeg forstår at enkelte må være anonyme av særdeles spesielle årsaker, men å være anonym og trakassere meningsmotstandere: det er noe jeg misliker svært! Det handler om folk som liker å mobbe, ganske enkelt. Så hvis du er enig med meg, vær med på en aksjon som "rævkjører" folk som kommenterer anonymt. Ha en god dag, og takk for at du svarte meg, Frank Eivind. Litt glad at du har navnet 'mitt', må jeg innrømme. Du vet at Eivind betyr Jaktlykke, ikke sant? :-)

 10. Hakkespett says:

  Dette var mange gode tips og linker. Nå har jeg personlig ikke fokus på å få flest mulig til å lese postene mine, men at de som leser dem liker det jeg har å by på. Jeg startet faktisk med blogging helt nylig og vil nok ha mest fokus på å lage poster. Best å skynde seg sakte.

  • Hyggelig at det kunne være tilnytte.

   Jeg er enig i at innholdet bør være det viktigste. Uten godt innhold, vil det jo ikke være noen som leser bloggen heller.

   Men det er faktisk artig å se at folk finner det du har skrevet. Har hatt noen små overraskelser. Var f.eks ikke klar over at ‘wienerbrød’ og ‘fiskeboller i hvit saus’ var populære søkeord. Får faktisk noen treff på dette.

 11. Hanne says:

  Takk for tips, det hjalp! ^^

 12. meandmym0nkey says:

  Tusen takk for tips :) Stå på!!!

  MonkeyDavid

 13. Flinkis says:

  Takk for gode tips!

 14. Bare hyggelig å kunne hjelpe dere.

 15. chanettemarie says:

  Jeg har prøvd å legge til digg på min siden nå jeg får det ikke til:P jeg har ikke peiling på hvor jeg finner den rss å slike ting. vet du hvordan man gjør dette?
  Har også prøv å få lagt til blogglisten å får heller ikke d til:P

 16. Veronica says:

  Tusen takk for nyttige tips:)

 17. Pingback: Blogging: Hvordan få flere lesere? | Frk. Plosiv

 18. Laura says:

  Tusen takk for herlige tips! Nå har jeg pinget og reklamert for bloggen overalt på nettet så takk for linkene! Det er viktig å ikke kun tenke på hvordan man skal markedsføre og tiltrekke seg lesere, men å fokusere på innholdet også. Man må jo skrive litt interresant også, slik at man får faste lesere og vedkommende kommer tilbake. Fokuser på innhold, ikke inntekt, har jeg blitt fortalt av min mor.

 19. magne says:

  Tusen takk for tips:) jeg har nettopp begynt å blogge og vil gjerne ha en følelse av at jeg skriver for noen.
  Har også blitt mye mer bevisst på å legge igjen kommentarer selv etter at jeg begynte å blogge. det er jo så hyggelig at man får bevis på at det man skriver blir lest!
  stå på videre.
  vennlig hilsen
  Magne

 20. Silje says:

  Er det gratis og pinge bloggen? og legge den til på google?

 21. Hardanger Mannen says:

  Er ny som blogger og synes at disse tipsene var gode.

  Takker

 22. Grethe says:

  Tusen takk for mange gode tips.
  Har begynt å skrive en blogg som jeg ønsker at også kan være til hjelp for andre, men jeg har sett at når jeg for morro skyld har søkt på den i forskjellige søkemotorer får jeg ingen treff på den. Da er vitsen borte hvis jeg vil at andre skal få nytte av den. Da var det supert med dette oversiktlige og informative innlegget ditt! :-)
  Selv skriver jeg om et tema jeg selv savnet å kunne lese om da vår datter var under utredning for sin sykdom. Det er svært få norske nettsider som har noe informasjon eller historier om dette temaet. Håper flere kan finne fram til siden min nå :-)

  • Frank Eivind says:

   Bra at innlegget mitt var til nytte.

   Oversiktelig og flott blogg du har. Ser ut til at den er forholdsvis nyopprettet og det kan da ta litt tid før den dukker opp i søkemotorene.

   Lykke til med bloggen.

   • Grethe says:

    Hei!
    Ja, den er nylig opprettet. Måtte gå noen runder med meg selv før jeg tok avgjørelsen om å begynne å skrive.
    I går kom den opp i søkemotoren til Google, og det er en bra start :-)

    Takk igjen for tipsene :-)

 23. Ken Eriksson says:

  Skjønner ikke helt hvordan man får treff på bilder fra google?

  Fant ett random bilde på nettet av noen tusenlapper, lagret bildet på dataen og kalte bildet for “masse tusenlapper” og la det ut på bloggen min. Men hvis jeg søker på bilder på google og skriver masse tusenlapper så ligger jo ikke bildet mitt der?

  Men f.eks kommer det opp forskjellige blogger som inneholder setninger ved ett bilde hvor det står”savner deg så MASSE”

  Må det være ett bilde som kommer direkte fra mitt kamera da? at det bildet ikke ligger på nettet allerede?

  Skjønner ikke hvordan jeg skal få treff på google ved å gi bildene jeg ligger ut på bloggen min gode navn.

  • Frank Eivind says:

   Det er nok ulike grunner til at bildet ditt dukker opp. Om bloggen er ny, kan det ta litt tid før Google for indeksert bloggen din. Google PageRank kan ha noe å si, men jeg er ikke ekspert på akkurat det.

   Jeg testet noen navnesøk på bilder jeg har lagt ut, både nye og gamle, og de fleste av bildene dukket opp i Google-søket.

 24. cecilia says:

  Takk for gode tips.
  Forresten, jeg fant deg ved første søk da jeg forsøkte finne ut av hvordan man linker til andre blogger(uten å ha med “www” osv.). God helg!:)

 25. kjekken says:

  Dette her er jo MYE bedre da:

  sjekk ut: http://www.stack.blogg.no

  dette kaller jeg bare: “lure people in”

 26. Sigve says:

  Hei Frank Eivind

  Her var det en god del gode tips til hvordan få flere lesere til bloggen din. Min erfaring er at disse gratis bloggtjenestene hvor man kan registrere bloggen sin for mer trafikk ikke har noen nevneverdig effekt. Derfor mener jeg at man må ta mer ansvar selv, og sørge for at kvaliteten i blogginnlegget er høyt, og det er det som skaper de faste leserne.

  Ellers er relasjonsbygging med andre en viktig strategi. Bygg en god relasjon til andre bloggere innen din nisje. Resultatet kan være veldig godt, ved at andre med stor lesergruppe deler og liker dine blogginnlegg.

  Sigve

  • Frank Eivind says:

   Jeg er enig med deg i det. Har selv bloggen registrert på ulike gratistjenester, men det er svært lite trafikk som kommer herfra. Men jeg mener det er en grei start for nyopprettede blogger.

   Det aller meste av min trafikk kommer fra Google-søk, jeg ligger svært høyt oppe på enkelte temaer. Under 30% det siste året er anvisninger fra andre nettsteder.

 27. Takk for hjelpen, Frank Eivind! Det er veldig fint at bloggere som har en gjennomgående interesse for dette feltet er villige til å dele av sin kunnskap med andre. Kjempeflott.

  Angående dette med lesere: Personlig må jeg innrømme at jeg ikke helt ser poenget i å få så mange som mulig til å lese det en skriver dersom en ikke har et konkret (gjerne idealistisk) mål med bloggen sin. Den nye trenden med å blogge for å få lesere, er kvalmende, synes jeg. Selv merker jeg skepsis på grensen til avksy overfor alle disse bloggrangerende sidene. Unge mennesker som i utgangspunktet ville skrive litt om noe de var spesielt opptatte av, blir presset til å overgå andre i antall innlegg, emnevalg, utseende osv. for å komme høyest på listen og få flest mulig kommentarer, hvor 90 % av dem likner på: “huffda, stakkars deg! forresten må du sjekke den nye outfiten min på http// …”.
  Hva er det for noe? Hvor ble det av fornuften?

  Men, men, skal ikke la meg engasjere for mye om det her. Kanskje jeg burde skrive et innlegg om dette … Hehe.

  Takk igjen, broder. Ønsker deg alt godt.

 28. Lizbeth Osnes - Behind the scenes. says:

  Tusen takk for et utrolig flott innlegg! =)

 29. Karoline says:

  Kjempebra innlegg! Søkte bare på “hvordan få flere lesere på bloggen” og dette innlegget kom øverst. Godt skrevet!

 30. Y-Hvordan says:

  Bra innlegg, dette! På Y-Hvordan har vi selv skrevet en liten guide til å få flere lesere, så hvis det er interessant kan dere gjerne sjekke ut http://y-hvordan.com/hvordan-fa-flere-lesere-til-bloggen-din/

 31. Ser ut som du kan litt om det meste når det kommer til blogg. Derfor lurte jeg på om du visste hvordan man får “koblet sammen” bloggen med domenet? Har nemlig kjøpt meg domene, men forstår virkelig ikke hvordan jeg får bloggen min til å komme opp hvis jeg trykker inn på domenet mitt… Hjelp? :)

  • Dette blir et veldig generelt svar. Der du kjøpte domenet ditt, har du helt sikkert et kontrollpanel av et eller annet slag, med noe som kanskje heter videresend (redirect). Her vil jeg tro du kan skrive inn den gamle adressen til bloggen din.

 32. Vidar says:

  takk for hjelpen. spennende å se hva som skjer nå :)

Legg igjen kommentar