TVNorge HD på lufta


(Logoen er selvlagd i mangel på en offisiell logo)

TVNorge HD startet i dag fredag 3. oktober sine sendinger. Sendinge vil være tilgjengelig for Canal Digital sine kunder på både parabol og kabelnett. Til å begynne med vil det kun være utenlandske TV serier og filmer som vises i HD. Fra neste år vil også en del norske produksjoner komme i HD.

TVNorge HD er den første norske HD kanalen og vil sende parallelt med standardsendingene. Får håpe at både NRK og TV2 følger etter med eget HD tilbud.

Andre som har skrevet om saken: VG.no og Teknofil.no.

Nå har jeg ikke fått sett på TVNorge HD ennå sjøl, så jeg kan ikke si noe om hvordan bildekvaliteten er. Men diskusjonen går på Avforum.no. Det er postet et bilde der som fra filmen Bad Company som viser forskjellen på standard sendingen til TVNorge og TVNorge HD. For meg virker HD bilde klarer enn SD bildet, men dette vil jo varier litt med hvilke filmer og TV serier som sendes. Nye filmer og serier i HD vil ha et klarere bilde enn gamle. Jeg gjengir bilde her på bloggen min, med tillatelse fra sveinan som lagde montasjen.


Klikk for større bilde

One thought on “TVNorge HD på lufta

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: