Hvorfor sitte å se at Barack Obama blir innsatt som president?

barak_obama_president_01

Hvorfor har jeg de siste 2 1/2 timene satt og sett på at Barack Hussein Obama er blitt innsatt som president i USA? Vel, jeg har muligheten til det. NRK2 dekket alt sammen. Hadde jeg svitsja videre, hadde det vært Obama der også og annenhver nettside har streamet innsettelsen direkte. Det er umulig uansett hvor du snur og vender og ikke få det med seg.

Den viktigste grunnen er vel at dette er en historisk hendelse, Barack Obama er USAs første svarte (afro-amerikanske) president. USA er dessuten verdens mektigste land og presidenten her vil ha mye å se for hva som skjer i resten av verden.

Obama var en stor favoritt fra starten av valgkampen og han vant ganske klart. Han står ovenfor mange store utfordringer og har nok en del å rydde opp etter George Bush. Jeg tror og håper at Obama blir en mye bedre president enn det Bush var.

Sitat fra VG.no:

CNN sine eksperter mener Obama i sin tale viste at han tar tydelig avstand fra den politikken som har blitt ført fra USA de siste årene. Han fikk jevnlig stor applaus, mens innimellom var det helt stille ved The Mall i Washington der flere millioner er samlet. På TV-bildene kunne man se folk gråte.

Hele Obamas tale kan leses her (på engelsk). Her er et par sitater tatt fra Dagbladet.no:

USA er et land i krise, men har også valgt håpet fremfor frykten.

Den tiden da vi sto stille, den tiden da vi beskyttet særinteresser og utsatte ubehagelige beslutninger. Den tiden er over, sa Obama, med et lite spark til president Bush.

Fra i dag må løfte oss selv opp. Børste av støvet å begynne arbeidet med å gjenoppbygge Amerika.

Så er det bare å ønske Barack Obama med sine fire år som president med de utfrodringer det måtte medføre.

barak_obama_president_03

barak_obama_president_05

barak_obama_president_04

barak_obama_president_06

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: