E3: Facebook, Twitter, musikk og film kommer til Xbox 360

e3_microsoft_press_03

Microsoft holdt sin pressekonferanse i Los Angeles i dag i forbindelse med spillmessa E3. Og det kom en del gode nyheter derfra. Jeg satt og fuglte med live på nett.

Microsoft har gått i partnerskap med Last.FM. Og fra i høst kan alle Gull-medlemer i hele verden høre musikk gratis via Xbox 360. I tillegg vil de åpne Zune Video Store med streaming av video i 1080p, ingen nedlasting altså. De har også doblet antall land som vil kunne dra nytte av videobutikken, og så vidt jeg kunne se, var Norge et av disse. Det gikk litt raskt, då ta det med en liten klype salt. Fant bekreftelsen jeg lette etter på Eurogamer.net. Norge er en av de 10 nye landene som får video leie på Zune Marketplace. De andre landene er Australia, Østerrike, Belgia, Danmark, Finland, Nederland, New Zealand, Sverige og Sveits.

e3_microsoft_press_06_last_fm

e3_microsoft_press_07_zune

Microsoft har også gått i samarbeid med Facebook og Twitter. Man kan da sitte med Xboxen og holde kontakt med alle sine Facebook-venner, dele bilder og sende meldinger, akkurat slik man gjør det med PC. Begge tjenestene vil bli tilgjengelig på Xbox 360 til høsten.

e3_microsoft_press_08_facebook

Den kanskje kuleste greia er det som går under navnet Project Natal. Nemlig en helt ny kontroller, eller mangelen på en egentlig. Denne dingsen kan gjenkjenne alle bevegelser du gjør i 3D, talegjenkjenning, ansiktsgjenkjenning. Du logger deg på Xboxen bare med å vise ansiktiet ditt. Bruken hånda til å bevege deg rundt i menyene på Xboxen. Det blei også vist noen demoer blant annet der man kunne male bilder. Veldig stilig.

e3_microsoft_press_11_natal

e3_microsoft_press_13_natal

I tillegg blei spillene Modern Warfare 2, Tony Hawk Ride, The Beatles Rock Band, Splinter Cell: Conviction, Halo 3 ODST og det etterlenktede Alan Wake annonsert. Paul McCartney og Ringo Star var også på scenen i forbindelse med det nye Rock Band spillet.

e3_microsoft_press_05_alan_wake

Jeg kommer til å poste videoer og slikt når disse dukker opp på nettet.

Alle bildene er tatt fra Live-streamen til Gamespot.com.

One thought on “E3: Facebook, Twitter, musikk og film kommer til Xbox 360

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: