Se opp EU – piratene kommer

I helga blei det holdt valg til ny representanter i EU parlamentet. Piratpartiet i Sverige fikk hele 7,1% opplsutning. Og det er mye som kan tyde på at det er Christian Engström som blir sendt til Brussel.

I en kommentar sier Rick Falkvinge, partileder i Piratpartiet:

Det känns helt fantastiskt. Medborgarna har förstått att det är dags att ta upp knytnäven ur fickan, och att man kan göra skillnad. Vi accepterar inte att avlyssnas av staten. Människor börjar förstå att staten inte alltid är god. Det behövs en linjedomare.

Piratpartiet har vel heller en smal saksliste som i korte trekk går ut på “Vi menar att dagens upphovsrätt är i obalans. Ett samhälle där kultur och kunskap är fri och åtkomlig för alla på lika villkor gynnar hela samhället.” Erik Ullenhag, partisekretær i Folkpartiet, sier det slik til Sydsvenska Dagbladet:

De är ju ett enfrågeparti, så för oss är det relevant att veta vad de tycker i andra frågor. Om man ska tillhöra en partigrupp så ska man ju tycka som den i en majoritet av frågorna. Men det är det egentligen upp till Piratpartiet att fundera på.

Piratpartiet kan vel sammenliknes med en norsk bygdeliste, og de har faktisk noen gode punkter i partiprogrammet sitt. Men om de får utrettet så mye i EU, er vel en annen sak. Oppmerksomhet har de i alle fall fått.

Kilde: ITavisen.no

2 thoughts on “Se opp EU – piratene kommer

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.