Diaré tar flere liv enn svineinfluensaen

 Foto: Simone D. McCourtie/World

I disse dager forventer Helsedirektoratet at svineinfluensaen, eller H1N1, skal ta seg litt opp igjen nå som skolen starter. Og millioner blir brukt i en ny opplysningskampanje.

Nå viser det seg at Tamiflu kan gi barn mareritt. Og britiske myndigheter frykter at en vaksine mot svineinfluensa kan gi folk nervesykdommen Guillain-Barrés syndrom.

For første gang har helsemyndighetene hentet ut 6000 pakker av influensamedisinen Relenza som egner seg spesielt for gravide.

Det er vel lenge siden at folk gikk lei av alt som hadde med svineinfluensaen å gjøre. Og folk møtes med desinfiserende middler nærmest hvor som helst nå. Et godt råd er å vaske hender og ikke nyse på andre. Da er mye gjort for å hindre smitte.

Siste tall fra Verdenshelsorganisasjon WHO viser at 1462 har dødd som følge av svineinfluensaen. Dette er ikke et stort tall i det hele tatt. Som en liten sammenlikning og til ettertanke, så dør det hver dag 4000 barn av diaré. Dette kunne vært unngått om alle hadde tilgang til rent vann.

One thought on “Diaré tar flere liv enn svineinfluensaen

  • 21/08/2009 at 12:10
    Permalink

    Du har helt rett. Media har blåst dette helt ut av proporsjoner. De skal jo selge aviser…

    Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: