New Super Mario Bros. Wii

new_super_mario_wii_02

New Super Mario Bros. Wii for Nintendo Wii er et veldig bra spill. Jeg mener at Mario er tilbake der han bør være, nemlig i 2D. Da Nintendo 64 kom på midten av 90-tallet dukker Mario for første gang opp i 3D i Super Mario 64, et godt spill. Jeg likte også Super Mario Sunshine på GameCube og Super Mario Galaxy på Wii. Men det er noe spesielt når man spiller Mario i 2D.

Har du spilt Super Mario Bros. 3 (NES) og Super Mario World (SNES) tidligere, vil du nikke gjenkjennende til flere av brettene når du spiller. Alle brettene er selvfølgelig nye, men med enkelte kjente elementer. Også litt musikk vil du kjenne igjen. Jeg ser på de nevnte spillene som noe av det beste som er laget av TV-spill.

Grafikken er flott, og i et tradisjonelt 2D spill, slik Mario spill bør være. Figurene danser faktisk til musikken, noe som er ganske stilig. Kontrollen fungerer bra også. Du har Wii-moten liggende, styrer med firkankrysset (du kan bruke Nunchucken også), “B-fart” med 1-knappen og hoppe med 2’ern. Av og til må du riste i kontrollen også for å få Mario til å spinne eller liknende. Du kan skli, ta rumpehopp, vegghopp, svømme og kaste gjenstander.

Det som var artig med Super Mario Bros. 3, var alle de ulike kostymene Mario kunne kle seg i. I New Super Mario Bros. Wii dukker både Propeller Mario, Ice Mario, Penguin Mario og Mini Mario opp.

En ny og mye omtalt funksjon, er Super Guide. Når du etter et antall forsøk ikke har klart et brett dukker det opp en grønn boks med et utropstegn i på begynnelsen av brettet. Ved å hoppe opp i denne boksen aktiverer du Super Guide og Luigi vil spille igjennom brettet og viser deg hvordan det skal gjøres. Du kan når som helst overta kontrollen over Luigi. Vil tro at noen kan ha nytte av denne funksjonen. Hadde Nintendo bare kommet på dette til den japanske versjonen av Super Mario Bros. 2, for det er et vanskelig spill.

Du ser hvordan det fungerer i videoen under.

Nå har jeg bare fått prøvd singelplayer delen av spillet. Men det er faktisk mulig å spille gjennom spillet med hele fire spillere (på akkurat de samme brettene som singelplayer). Etter det jeg har lest av andre tester av spillet og det jeg har sett av videoer, ser dette ut til å fungere bra.

Jeg kan på det aller varmeste anbefale New Super Mario Bros. Wii. Spillet vil fungere veldig bra som julegave, og hele familien kan være med å spille. Dette er en ny Mario perle fra Nintendo.

 new_super_mario_wii_01

new_super_mario_wii_03

new_super_mario_wii_04

new_super_mario_wii_05

new_super_mario_wii_06

new_super_mario_wii_08

new_super_mario_wii_07

new_super_mario_wii_09

new_super_mario_wii_10

new_super_mario_wii_11

new_super_mario_wii_12

new_super_mario_wii_13

2 thoughts on “New Super Mario Bros. Wii

  • 16/12/2009 at 20:59
    Permalink

    JEG VIL HA!!!!! Om man kan elske en spill figur så tror jeg at jeg elsker Mario. Man kan jo elske en rørlegger. Denne er bare veldig veldig liten og litt vanskelig å ha nærkontakt med;) Men ellers kan vi oppleve mye fint sammen:D

    Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.