25 år siden Portveien 2

Hvilken dag er det i dag? Hvilken dag er det i dag?

Jo, det er 25 år siden Eli Rygg og Jarl Goli viste seg i Portveien 2 for første gang, 19. mars 1985. Og jeg må si det er 25 år som har gått veldig fort. Den gang Portveien 2 startet, var jeg i begynnelsen av min skolepliktige alder og jeg husker at jeg fulgte med serien på Barne-TV. Det var jo morsom med sjiraffen Raffen som bare vi seere kunne se og som spilte Eli og Jarl en del puss.

Det blei totalt laget 118 programmer i serien mellom 1985 og -87. I tillegg blei Jul i Portveien og Sommerkino i Portveien sendt, så totalt antall Portveien episoder ender på 140. Etter hvert overtok Terje Strømdahl etter Goli. Det kom også en del kjente sanger fra serien. Du husker kaskje både ‘Tenn lys‘, ‘Morgendagens søsken‘ og ‘Ta en potet‘.

Det blei sendt et innslag om Portveien 2 med Rygg og Goli på Nyhetsmorgen fredag 19. mars. Dette innslaget kan du se på NRK.no, i tillegg er det mulig å se de første minuttene av den aller første episoden.

Når jeg nå har sett en del klipp av Portveien 2, så må jeg trekke litt på smilebåndet og får en god følelse inni meg. Jeg vil tro at mange som hadde sin yngre barndom på 80-tallet har gode minner fra Portveien 2.

Oppdatering: Har lagt til litt mer tekst og kildelinker – NRK.no og Wikipedia.

4 thoughts on “25 år siden Portveien 2

 • 19/03/2010 at 22:05
  Permalink

  25år siden ja, dette må jo blogges litt om:)

  Reply
  • 20/03/2010 at 01:43
   Permalink

   Tida går veldig fort. Det føles på ingen måte som at det er 25 år siden, mere som i forrige uke egentlig.

   Reply
 • 18/10/2011 at 20:34
  Permalink

  Som barn var dette det viktigste som skjedde i løpet av dagen! Jeg brukte YouTube til mimring rundt Portveien 2 i dag, og jeg fant… Pernille Sørensen.

  Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: