PAC-MAN er 30 år

Det var den 22. mai 1980, for 30 år siden, at Pac-Man kom i de japanske arkadehallene. Denne lille gule figuren som har ble et spillikon på 80-tallet. Pac-Man finnes vel i en versjon på så og si alle TV-spill formater som har eksistert siden 1980.

Det som gjorde Pac-Man og mange andre spill på 80-tallet så populære, var hvor enkle spillene var. Spilleren som tok tak i kontrollen for første gang skjønte med en gang hva hun/han skulle gjøre. Og i Pac-Man skulle man spise alle de små gule pillene på hvert brett og unngå å bli tatt av spøkelsene. Verre enn det var det ikke (kunne jo være vanskelig nok det).

Og 30 år etter, spiller vi fremdeles dette enkle spillet. Men spillgleden er fremdeles like stor. I forbindelse med Pac-Man sitt 30-års jubileum hadde Google Pac-Man som en spillbar logo. Ganske stilig. Under kan du se en YouTube-video jeg lagde da jeg prøvde Google sin Pac-Man versjon.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.