E3 2010: Microsoft sin pressekonferanse

Mandag 14. juni hadde Mircosoft sin pressekonferanse i forkant av E3 (Electronic Entertainment Expo) som offisielt først start i dag 15. juni. Jeg fulgte med live sendingen på IGN.com.

Vanligvis pleier Microsoft å ha gode pressekonferanser som gjerne overrasker, slik de gjorde da Paul McCartney & Ringo Starr dukket opp i fjor ved presentasjonen av Beatles: Rock Band. Noe slikt var det ikke i år. Veldig uinspirerende i år.

De startet med å vise noen trailere av Call of Duty: Black Ops, Gears of War 3, Metal Gear Solid: Rising, Halo: Reach og Fable III. Greit nok, men ikke så spennende. Resten av presentasjonen var om Kinect.

I fjor snakket Microsoft om Project Natal der du var den nye håndkontrolleren. Dine bevegelser blir omsatt til handlinger på skjermen. I år er Project Natal fått sitt offisielle navn, nemlig Kinect. Men det som virket spennende og innovativt i fjor, ser ut som en Wii kopi i år, med unntaket at det er sensorer som registrer bevegelsene dine og ikke en håndkontroll.

Spilldemoene i forbindelse med Kinect er jo nærmest rene Nintendo kopier og ikke noe nytt. Kinect Sports er Wii Sports opp av dage og innheholder bowling, ping-pong, løp og spydkast, boksing, volleyball og fotball.

Kinectimals er Nintendogs i HD. Det er jo hyggelig å kose og leke med dyr, for de yngste i alle fall. Det er muligheter for blant annet å leke med løver, tigere, leoparder og pantere.

Og som om ikke det var nok, nå kan du trimme med Xbox 360 også i spillet Your Shape Kinetc.

Fordelen med Kinect framfor Wii, er at man ikke er bundet til en håndkontroll. Derimot vil spill som Dance Central (se video under) kreve en del plass som i alle fall ikke jeg har der jeg bor nå. Kinect kan best besrkives som en en slags krysning mellom Wii og EyeToy. Hvor stor suksees det blir, avhengiger veldig av hva slags spill som kommer. Det vil også være mulig å styre Xbox menyene med Kinect.

Kinect er et tilleggsutstyr som må kjøpes i tillegg til Xbox 360 som man allere har. Kinect kommer i før jul i år. Jeg har ennå ikke sett noen pris.

En ny og mindre versjon av Xbox 360 blei landsert og den vil være i salg nå. Den har 250GB harddisk og innebygd WiFi. Prisen er den samme som dagens modell i USA, men i Norge blir den sikker litt dyrere (skulle ikke forundre meg).

Oppsummering

Alt i alt var dette en kjedelig og lite inspirerende presentasjon fra Microsoft. De kan så mye bedre. Det de viste fram gjorde Nintendo for fire år siden. Det eneste nye, er bruken av ny teknologi. Så foreløpig har ikke Microsoft overbevist meg med Kinect. Men det kan jo forandre seg og prisen tror jeg kan bli svært avgjørende for sukseesen til produktet.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: